DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Red Bull előnye el fog párologni?

Ezt nem mi állítjuk, hanem maga Helmut Marko, aki szerint a büntetés visszaveti majd őket – ezért is kell most minden lehetőséget kihasználni.

Bár a Red Bull brutális erőfölényben kezdte a szezont az Aston Martin előretörésével immár „nagy négyesnek” nevezhető élboly többi tagjához képest, Helmut Marko doktor úgy érzi, hogy a költségsapka túllépése miatti büntetés jelentős hátrányt jelent majd a világbajnoki címvédő csapat  számára, már csak ezért is kell most „minden ziccert belőniük”:

redbull-celebration-bahrein-2023



„A felkészülésünk tökéletesen sikerült a szezonra” – mondta Marko a német n-tv-nek. „Amikor megtudtuk, hogy mi lesz a büntetésünk, világos lett számunkra, hogy a lehető leghatékonyabban kell használnunk a szélcsatornát, ami egyelőre sikerült is. Ám ahogy előrehaladunk a szezonban, és elfogy a szélcsatornában tölthető időnk, a többiek továbbra is dolgozhatnak majd ott, és az előnyünk elpárolog majd. Ezért kulcsfontosságú, hogy most minden pontot begyűjtsünk.”

Marko arra is reflektált, hogy George Russell emlékezetes módon már Bahrein után arról beszélt, hogy a Red Bull előnye akkora, hogy már most oda lehet adni nekik a bajnoki címeket – sőt, akár minden futamot megnyerhetnek.

russell-media-2023

„Russell szavai valószínűleg a Bahrein okozta frusztrációjából fakadnak. Az egy egészen különleges, durva aszfaltú helyszín, így a gumikopásnak rendkívül fontos szerepe volt, persze igaz, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottunk” – mondta Marko, majd mosolyogva hozzátette: „Hogy ez elég-e ahhoz, hogy az összes versenyt megnyerjük? Hogy máris a miénk legyen a bajnoki cím? Hát, fantasztikus lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne…”

Marko tehát többek között az autó jó gumikezelésének tulajdonította a valóban igen nyomasztó fölényt, ami elmondása szerint velük szemben a Ferrarinak továbbra is gondot okoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: