DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Hírösszefoglaló

Stroll felépülése; szenvedő McLaren és Mercedes - kedd

Lance Stroll megosztotta felépülése minden részletét, a Mercedes koncepcióváltáson gondolkodik, a McLaren Bakura lesz kész, az Aston pedig csúcsra tör.

Lance Stroll az Instagramon osztotta meg annak a két hétnek az eseményeit, amikor is több csontját eltörte egy kerékpáros balesetben, majd mégis rajthoz állt a szezonnyitón, ahol 6. lett. Édesapja, az Aston Martin tulajdonosa-elnöke hisz benne, hogy a 2023-as autó az első jelentős lépés az úton, amely az F1 csúcsára vezetheti őket. A Bahreini Nagydíjon elért dobogós helyezés után – amely az Aston Martin történetének második F1-es dobogója Sebastian Vettel 2021-es azerbajdzsáni második helyezése után – szárnyalni kezdtek a márka részvényei.

Eredetileg már idén Hajdúnánásra látogatott volna a MotoGP-mezőny, de a pálya építését felfüggesztették. Felmerül a kérdés: így is kell-e jogdíjat fizetni a Dornának?

Toto Wolff gyakorlatilag beismerte, zsákutca az autótervezési filozófia, ezzel az alappal nem lesz hosszú távon versenyképes az autó. Az egykori F1-es David Coulthard úgy véli, erősek voltak Wolff szavai – melyekkel szerinte elsősorban a Mercedes mérnöki stábjának üzenhetett: ideje összekapni magukat.



Az X44 csapata nyerte az Extreme-E-t 2022-ben, Sebastien Loeb és Cristina Gutierrez párosával. Az újabb versenysorozatot meghódító ralilegenda azonban a bajnoki címet már nem fogja megvédeni. Az X44 bejelentése értelmében – amelyet nem sietettek el, hiszen hétvégén kezdődik az új évad Szaúd-Arábiában – Fraser McConnell lesz az egység férfi pilótája, egy jamaicai ralikrosszos, aki jelenleg az elektromos Nitro RX-ben szerepel. McConnell egyszer már indult az Extreme-E-ben, tavaly Uruguayban Jenson Button csapatában, Kevin Hansen helyén.

A csalódáskeltő kezdés után sem hajtja le a fejét a hétszeres F1-es világbajnok: úgy érzi, neki kell motiválnia a Mercedest a nehéz időkben. A cél, hogy egy ponton a győzelmekért harcoljanak az F1-ben, márpedig George Russell szerint lehet, hogy ennek érdekében már most inkább a jövő évi autóra kellene koncentrálniuk.

Helyszíni érdekességek és vélemények a Bahreini Nagydíjról: Max Verstappen győzött, de a hétvége legnagyobb nyertese Fernando Alonso. Itt a Formula Podcast legfrissebb adása!

A Ferrarinál nem számítottak olyan jó kezdésre, mint amilyet Bahreinben produkáltak, azonban beárnyékolja a teljesítményüket egy újabb megbízhatósági probléma. Vasseurt azonban nem tántorítják el a komoly elvárások.

Nem értékeli annyira rossznak a McLaren helyzetét Lando Norris: szerinte csak nem tettek akkora lépést előre, mint a rivális F1-es csapatok. Eközben James Key beszélt arról, hogy teljesen átszabta autóját erre az F1-es szezonra a McLaren, de lehetetlen volt elkészülniük az első futamra. Bakutól jöhet az igazi autó. Norris úgy érzi, neki kell most lelket öntenie a csapatba.

Az Alfa Romeo már az F1-es szezonnyitón arra összpontosított, hogy kibabráljon egy ellenféllel: inkább ne kapjon senki pluszpontot a leggyorsabb körért, csak Gasly ne szerezze meg.

Éppen az az elsőéves teljesítette a legerősebb szezonnyitót, akitől a legkevésbé vártuk. Sargeant, Piastri és De Vries bahreini produkciójára tekintettünk vissza. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: