DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vasseur: Nem ijesztenek meg az elvárások

A Ferrarinál nem számítottak olyan jó kezdésre, mint amilyet Bahreinben produkáltak, azonban beárnyékolja a teljesítményüket egy újabb megbízhatósági probléma.

Az időmérő edzésen Charles Leclerc és Carlos Sainz is meg tudta közelíteni a Red Bullokat, s a második sorból rajtolhattak a Bahreini Nagydíjon. A monacói versenyző egy ideig még a második helyen is autózott, azonban Sergio Perez visszaelőzte őt, majd a verseny kétharmadánál megállt a Ferrari Leclerc alatt, Sainz pedig csak negyedikként ért célba.

A Ferrarinál nagyon hangoztatták, hogy átgondolták az erőforráselrendezést és semmin sem dolgoztak annyit a télen, mint a megbízhatósági problémák kiküszöbölésén… Ezt tudva nem kicsit kínos, hogy Leclerc alatt ismét leállt az autó, de a Mattia Binotót váltó Frederic Vasseur nem aggódik sem a külső, sem a belső nyomás miatt. Egyelőre…



„Nyilván nagyobb érzelmek és szenvedély lengi körül a Ferrarit, de végső soron minden versenycsapat hasonló. Ugyanazt a DNS-t hordozzák magukban. Ez az egész a technikáról, a teljesítményről és a folyamatos javulásról szól” – idézi Vasseurt a Speedcafe.

„A hozzáállás ugyanolyan, de itt egy kicsit szenvedélyesebbek az emberek, ami így is van rendjén. Nyilván mások itt az elvárások, mint a kisebb csapatoknál, de őszintén szólva, én élvezem ezt. Imádom, ha nyomás nehezedik rám, s bár a fő célunk továbbra is a győzelem, ez most csak egy álom. Örülök, hogy minden egyes nap győzelmekért harcolunk. A csapat talán már hozzászokott ehhez, engem pedig nem riaszt meg ez a teher.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: