DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Ha topcsapat akarunk lenni, a bakui csomaggal kellett volna kezdenünk” – Norris

Nem értékeli annyira rossznak a McLaren helyzetét a brit: szerinte csak nem tettek akkora lépést előre, mint a rivális F1-es csapatok.

Borzalmasan indult a McLaren számára a 2023-as Formula-1-es évad Bahreinben: Oscar Piastri kiesett, Lando Norrist pedig az utolsó célba érőként értékelték. Persze a wokingiak már a csapatbemutatójuk során jelezték, hogy nem teljesen elégedettek az idei autójukkal, s több téren is a szezon első szakaszában – konkrétan az április végi negyedik futamon, a bakui Azerbajdzsáni Nagydíjon – bevetendő fejlesztési csomagtól várják a javulást.

Amikor arról kérdezték az F1-ben és a McLarennél is ötödik évének nekikezdő Norrist, hogy úgy érzi-e, hogy a bakui fejlesztésekkel kezdődik-e el számukra majd igazán a szezon, így felelt:

f1-norris-mclaren-bahrein



„Remélem. Nem akartam sokat beszélni, amíg elérkezik az az idő, ugyanakkor a szezon most kezdődik, ez ilyen egyszerű: szerettük volna, ha később, de most indul. Hátrébb vagyunk, mint lennünk kellene és mint lenni akarunk” –  fogalmazott a Formula.hu jelenlétében.

„Azzal kellett volna kezdenünk az idényt, amivel Bakuban akarunk rendelkezni. Ha topcsapattá akarunk válni, azokkal kellett volna kezdenünk a szezont, amilyen alkatrészeket oda várunk. Addig viszont abból próbáljuk a legtöbbet kihozni, amink most van. Optimisták maradunk azzal kapcsolatban, hogy fejlődhetünk a szezon későbbi részében.”

 

Nem annyira rossz a helyzet, csak…

Norris arra is rámutatott, hogy nem arról van szó, hogy az MCL60-as sikerült volna rosszabbul, mint az előző konstrukció, csak az ellenfelek sokkal többet tudtak fejlődni 2022-höz képest, mint ők:

„Nem gondolom, hogy rossz helyzetben vagyunk, ami szerintem a lényeg: szerintem csak nem vagyunk abban a pozícióban, amire mindenki és mi magunk is számítottunk. Azt vártuk, hogy előrelépünk ahhoz képest, ahol tavaly voltunk, és ezt nem feltétlenül sikerült megtennünk a körülöttünk lévő istállókhoz képest – és ezért nem vagyunk abban a pozícióban, ahol szeretnénk lenni. Nem arról van szó, hogy rosszabb autót építettünk volna, mint tavaly, csak nem tettünk akkora lépést előre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: