DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 22. szerda

Fejlesztések

„Ha topcsapat akarunk lenni, a bakui csomaggal kellett volna kezdenünk” – Norris

Nem értékeli annyira rossznak a McLaren helyzetét a brit: szerinte csak nem tettek akkora lépést előre, mint a rivális F1-es csapatok.

részletek

Már készül a McLaren megmentő csomagja

Gyenge szezonkezdeten van túl a McLaren, a britek bevallottan elmaradtak saját maguk elé kitűzött céljaiktól. Norris szerint viszont Bakura megérkezik a várva várt fejlesztési csomag.

részletek

Ezért esett vissza az Alfa Romeo az év végére

Tisztában van az Alfa Romeo azzal, mi vezetett a 2022-es szezon második felében tapasztalt teljesítménybeli romláshoz, idén már teljes erővel tudnak az autó fejlesztésére koncentrálni.

részletek

Alpine: Csak a Mercedes fejlesztett úgy, mint mi

Otmar Szafnauer, a francia alakulat F1-es főnöke úgy látja: a 2022-es szezon során az ő csapata érte el az egyik legkomolyabb előrelépést az idény elejéhez képest.

részletek

Ezért bukta el a fejlesztési versenyt a Ferrari a Red Bull-lal szemben

Mattia Binotto, a Scuderia F1-es csapatvezetője szerint több oka van, hogy riválisuk hatékonyabban fejlesztett idén év közben, de a legfontosabb, hogy náluk egyértelműbb volt, milyen irányba kell haladni.

részletek

Elfogyott a pénze, ezért nem fejlesztett a Ferrari

Mattia Binotto, a maranellóiak F1-es csapatfőnöke elárulta: azért álltak le viszonylag korán az F1-75-ös fejlesztésével, mert egész egyszerűen kimerítették a költségvetési plafon nyújtotta kereteket.

részletek

Alonso nem is tett rossz lóra az Astonnal?

A Racing Pointból Aston Martinná alakuló istálló az elmúlt két évben még a középmezőnyhöz sem tudott stabilan csatlakozni. Az agresszív fejlesztés azonban fokozatosan meghozza gyümölcsét.

részletek

Di Resta: Féltem a Ferrarit, már a Mercedes is simán előttük jár

Az egykori F1-es versenyző attól tart, a Ferrari nem éppen a legjobb fejlesztési úton jár. Az év eleji dominanciát követően már csak egy-két szerencsés győzelem jött, ősszel már csak a harmadik erő.

részletek

A Ferrari jövőre ismét szintet ugrana

A korlátozott tesztelési lehetőségek miatt pedig innentől az utolsó néhány versenyhétvégét a jövő évi fejlesztések oltárán áldozza fel a Scuderia. A Red Bull mellett a Mercedest is le akarják győzni.

részletek

Alpine: Tudtuk, hogy lesznek megbízhatósági gondjaink

A francia alakulat sportigazgatója, Alan Permane szerint belekalkulálták az idei F1-es versenygép tervezésekor, hogy előfordulhatnak műszaki hibák a nagyobb teljesítményért cserébe.

részletek

Nem érkezik már jelentős fejlesztés az RB18-hoz

Az egyéni vb-címet már bebiztosító és a konstruktőri összetettben is nagyon jól álló Red Bullnál is elismerték: immár teljes mértékben a 2023-as szezonra koncentrálnak a fejlesztésekkel.

részletek

Nem hoz több fejlesztést idén a Ferrari

A Japánban bevetett módosított padlólemez volt az utolsó újítás, amit láthattunk az F1-75-ösön: a döntésnek elsősorban anyagi okai vannak, a Scuderia pedig szeretne már a jövő évre fókuszálni.

részletek