Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 16. hétfő

Fejlesztések

Ilyen apróságon múlt a Ferrari hirtelen javulása

Az év elején óriási fölényben nyerte sorra a futamokat a Mercedes, a Ferrari azonban a nyári szünet után feltámadt. A csapatfőnök most meg is osztotta, minek volt köszönhető a drasztikus javulás.

részletek

Ricciardo: A Renault-nál nem kis fejlesztések kellenek, hanem gyökeres váltás

A francia gyári istálló idei igazolása úgy véli, kockáztatnia kell a csapatnak, ha sikeresek akarnak lenni. Az apró változtatások nem sokat érnek, ha 2020-ban jelentősen nagyobb célokért küzdenének.

részletek

Villeneuve: A McLaren már most a Red Bull szintjén lenne Mercedes-motorral

A középmezőnyben a fejlesztési verseny győztese kétségkívül a McLaren, amely a tavalyi mélyrepülés után szárnyalni kezdett. A ’97-es világbajnok szerint Mercedesszel már az élmezőnyben lenne.

részletek

A Mercedes fejlesztései remekül működnek

Szingapúrban a Ferrari jelentkezett olyan újításokkal, amivel a mezőny élére ugrott. Úgy fest, Japánban a Mercedes visszavág saját új fejlesztéseivel. Igaz, a Ferrari sem biztos, hogy mindent feltekert.

részletek

A Renault új fejlesztésekkel jelentkezik

A francia gyári istálló jelentős aerodinamikai újításokkal, többek között új első szárnnyal érkezik Suzukába. Cél a minél nagyobb leszorítóerő. Sikerül egy hasonló előrelépés, mint a Ferrarinál?

részletek

Marko: A Honda a télen utoléri a Mercedest és a Ferrarit

A Red Bull főtanácsadója biztos abban, hogy 2020-ban a karosszéria területén sokkal jobban felkészül a csapat a szezonra, a japán gyártó pedig tökéletesen felzárkózik a két riválisra motorerőben.

részletek

A Ferrari nem véletlenül fejlesztette ilyen intenzíven az idei autót is

A 2019-es év első fele totális bukással ért fel a Scuderia számára, miközben a Mercedes szárnyalt. A Ferrari néhány új fejlesztéssel nagyon magára talált, pedig ezek 2020-ra készültek volna.

részletek

Kubica fél év késéssel kapott egyedi kormányt

Kézsérülése miatt a lengyel F1-es pilóta számára kiemelten fontos az egyénre szabott kormány, ám a Williams ezt a szezon kezdete helyett csak ősz elejére tudta elkészíteni neki.

részletek

A Mercedes nyár óta nemigen fejleszti idei autóját

Mivel az évad első fele annyira kitűnően sikerült, a Mercedes azt a luxust is megengedhette magának, hogy azóta jövő évi gépének fejlesztésére összpontosít, az idei autón csak apró módosításokat végeznek.

részletek

A Ferrari túlszárnyalta a csapatfőnök reményeit is

Az elmúlt két futamon aratott győzelem után mindenki arra számított, hogy a Ferrari Szingapúrban sehol sem lesz. Mattia Binotto is így gondolta, de azt is tudja, a pontokat vasárnap osztják.

részletek

Gyorsan elfüstölt az új Mercedes-motor

Ijesztően gyorsan tönkrement Sergio Perez autójában az újfejlesztésű Mercedes-erőforrás. A mexikói Belgiumban még megússza büntetés nélkül, de Monzában jó eséllyel hátulról indul majd.

részletek

Technológiai korlátokba ütközött a Mercedes

Fejlődni nem lehet a végtelenségig, ez érződik a címvédő F1-es csapatnál. Legfrissebb motorfejlesztésük csak minimális teljesítménynövekedést jelent, de akkor miért vetették be Belgiumban?

részletek
Olvastad már?