DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Nagy szüksége van most rám a McLarennek

A McLaren már az előzetes várakozások szerint sem futott neki vérmes reményekkel a 2023-as idénynyitónak, de talán még annál is rosszabbul kezdtek, amire számítottak.

Oscar Piastri már a Q1-ben kipottyant, Lando Norris azonban kis híján a top tízbe kormányozta a McLarent a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, azonban a versenyen csúnyán pofon vágta a valóság a wokingi csapatot.Piastrinál kormányt kellett cserélni a verseny első harmadában, majd miután nagyjából két körön keresztül dekkolt a garázs előtt, végül kiszállt az autóból, míg Lando Norris is problémákba ütközött, s egyedüliként kétkörös hátrányban ért csak célba.

A fiatal tehetség már beszélt arról, hogy kissé korán kezdődött számukra a szezon, ám úgy érzi, hogy egyébként nem lett volna annyira rossz a tempójuk, csak a folyamatosan fennálló pneumatikus probléma miatt tíz körönként kénytelenek voltak kiállni a bokszba.



„A rajtnál sikerült előrébb lépnem néhány pozíciót, ám gyakorlatilag az első kanyartól kezdődően csak problémáink voltak. Légnyomásbeli gondokba ütköztünk, ami el is vitte a versenyünket, hiszen tíz körönként a bokszba kellett hajtanom” – nyilatkozta a brit a verseny után, a Formula.hu jelenlétében.

Norrisnak kell lelket öntenie a McLarenbe

A többszöri bokszkiállás mellé nevetve megjegyezte Norris: „Talán a legnagyobb pozitívum az volt, hogy a szerelők sokat gyakorolhatták a kerékcserét. Mindenesetre úgy gondolom, hogy a tempónk mondhatjuk, hogy rendben volt, talán még egy pontot is elcsíphettünk volna, szóval nagy kár ezért a pneumatikus problémáért.”

„Fontos, hogy mindenkit motiváltan tartsunk, és ez is a munkám része, talán most nagyobb szüksége van e tekintetben rám a csapatnak, mint korábban bármikor. Nincs okunk letörtnek lenni, hiszen tudtuk előre, hogy nem túl versenyképes az autónk, de ha megoldjuk a gondjainkat, akkor legközelebb pontokat szerezhetünk.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: