DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így épült fel Lance Stroll a balesetéből - részletek

Lance Stroll az Instagramon osztotta meg annak a két hétnek az eseményeit, amikor is több csontját eltörte egy kerékpáros balesetben, majd mégis rajthoz állt a szezonnyitón, ahol 6. lett.

Lance Stroll kerékpárjával esett el nem sokkal a szezonrajt előtt, mikor Spanyolországban készült az idényre. Azt már tudtuk, hogy a kanadainak legalább az egyik csuklója és az egyik nagylábujja eltörött, de most az Instagramon részletekbe menően megosztotta, mi is történt vele pontosan.

„Február 18-án, szombaton elestem a biciklimmel Spanyolországban, a röntgenfelvételek alapján pedig eltört mindkét csuklóm, a jobb oldaliban el is mozdult a csont, ezen felül volt egy részleges törés még a bal kézfejemen és a jobb nagylábujjam is eltörött. Rosszabbkor nem is történhetett volna ez a baleset, s az orvosaim azt mondták, hogy nemcsak a tesztet, de jó eséllyel az első néhány versenyt is kénytelen leszek kihagyni” - kezdte a kanadai.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lance Stroll (@lance_stroll) által megosztott bejegyzés

 

„48 órával a baleset után, illetve 12 nappal a szezon kezdete előtt Dr. Javier Mir sikeresen megoperálta a jobb csuklóm, és azt mondta, hogy Dzsiddában már versenyezhetek, de ha kitartóan és keményen dolgozom és szerencsés vagyok, akkor akár már Bahreinben is autóba ülhetek. Sajnos több törésemet sem lehetett gipsszel rögzíteni, így egy meglehetősen konzervatív módszerrel kellett a gyógyulás útjára lépnem.”

„Tulajdonképpen az lett a főállásom, hogy felkutattam azokat a módszereket, amik csak egy kicsit is felgyorsíthatják a csontjaim összeforrását. Eleinte lassan ment a gyógyulás, még a legalapvetőbb otthoni teendőkhöz is segítségre volt szükségem. Napról napra javult a helyzet, aztán a negyedik napon felcsillant annak a reménye, hogy rajthoz állhatok Bahreinben. Az orvosok összeállítottak nekem egy programot, amivel egerősítettük a csuklóimat. A rehabilitáció rendkívül kemény munkát igényelt, de nem sikerülhetett volna mindez az elképesztő orvosok, a barátaim és a családom támogatása nélkül. Felülkerekedtem a fájdalmon, hogy ott lehessek a versenytársaimmal és a csapatommal a szezonnyitón. Hálás köszönet minden kedves üzenetért és a végtelen támogatásért!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: