DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Győztes Russell, büntetett Alonso, bejelentésre készülő Haas – ez történt szombaton

George Russell nyerte a brazil F1-es sprintet, amely után kisajátította az első sort a Mercedest, Max Verstappen az első háromba sem fért be, Fernando Alonsót pedig megbüntették – szombati hírgyűjtés.

Szombaton a sprinté volt a főszerep a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon, amely a tavaly bevezetett újítás talán eddigi legizgalmasabb felvonását hozta: George Russell nagy csatában előzte meg Max Verstappent, aki végül az első háromba sem fért be – a végeredmény és az összefoglaló itt olvasható.

russell-sprint-p1-dppi



Russell maga is elismerte, hogy nem számított ilyen erős eredményre, míg a harmadikként végző, de Carlos Sainz büntetése miatt az első soros rajthelyet megöröklő Lewis Hamilton szerint csapatként kell dolgozniuk, hogy a vasárnapi nagydíjon legyőzhessék a riválisokat – a két mercedeses értékelése ITT és ITT olvasható.

Verstappen eközben a vártnál jóval nagyobb gumikopást tette felelőssé a negyedik helyért, amely után úgy érzi, hogy a Mercedesek egyelőre verhetetlenek Interlagosban – a világbajnok véleményéről itt írtunk részletesebben. A Red Bull részéről persze azért jelezték: visszavágásra készülnek vasárnap.

A középmezőnyben is zajlott az élet a sprinten, sok csapaton belüli csatát láthattunk. Az Alpine-nál idén már nem először, Fernando Alonso nem is félt felhánytorgatni a korábbi incidenseket Esteban Oconnal szemben a futam utáni interjújában.

alonso-ocon-brazil-dppi-sprint-2

Más kérdés, hogy a stewardok végül Alonsót meszelték el a történtekért – és nem ez az eset volt az egyetlen, amit vizsgáltak a versenyt követően. Mindezekről itt írtunk.

A pénteki hős, Kevin Magnussen nem sokáig tudta tartani a vezetést, de saját bevallása szerint ezzel tisztában is volt, így meg sem próbált az élen maradni: a Haas pilótájának nyilatkozatát itt lehet olvasni.

S ha már Haas: még a sprint előtt tartották a csapatfőnökök sajtótájékoztatót Brazíliában, ahol a legfontosabb, ami elhangzott, hogy az amerikai alakulat már meghozta a döntést második 2023-as versenyzőjével kapcsolatban – arról, hogy ezt mikor osztják meg a nyilvánossággal, itt beszélt Günther Steiner.

steiner-dppi-interlagos

Mindeközben már a jövővel kapcsolatos hírek érkeztek: kiderült, hogy Oscar Piastri valóban McLarent tesztelt nemrég, s ezt az Alpine engedélyével újra megteheti majd az Abu Dhabi Nagydíjat követően – ahogy Pierre Gasly pedig átülhet a francia istálló autójába. Részletek: https://formula.hu/parc-ferme/34051

A Red Bull is a jövőt szem előtt tartva hozott egy döntést, miszerint a korábbi kétszeres világbajnok fia, Enzo Fittipaldi is bekerült az akadémiájukra: erről itt írtunk.

Végezetül egy kis kikacsintás Bahreinbe, ahol Michelisz Norbert nyerte a WTCR második futamát, több mint egyéves győzelmi ínségét megszakítva ezzel. A WEC-ben pedig világbajnokokat avattak: a Hypercarban a #8-as Toyota, a megszűnő GTE Próban a Ferrari ért csúcsra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: