DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen meg sem próbálta tartani az élmenőket

Nagyon élvezte az élen töltött első köröket a dán, de tudta, hogy irreális feladat lenne a három nagycsapat ellen harcolni, így inkább a közvetlen riválisokra és a pontszerzésre fókuszált a Haasszal.

Az egész 2022-es szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta pénteken Kevin Magnussen azzal, hogy megnyerte a brazíliai időmérőt. Ennek köszönhetően a sprinten a pole-ból indulhatott, s a start után is megőrizte a vezetést. Két körig tartott azonban csak mindez, utána hamar átlépték őt a Red Bullok, a Mercedesek és a Ferrarik – majd a hajrában végül a McLarennel Lando Norris is, így nyolcadik helyre váltotta a rajtelsőséget a Haas pilótája.

„Mindig is irreálisnak tűnt, hogy magunk mögött tartsuk ezeket a srácokat, és meg sem akartam próbálni, mert tudtam, hogy a csata a hetedik-nyolcadik hely környékéért fog zajlani, és így is történt” – nyilatkozta a sprintet követően Magnussen az F1 TV-nek. „Nem akartam időt veszíteni azzal, amikor megelőznek, valamint próbáltam a gumikra is odafigyelni.”

magnussen-lead-haas-brazil-1



„Kicsit unalmas szakasza volt ez a futamnak, de persze nagyon élveztem, hogy az élről indulhattam és vezethettem az első néhány körben, de tudtam, hogy utána ezek az autók úgyis elém kerülnek. Nagyon örülök, hogy pontot szereztünk. Még mindig alig tudom elhinni, ami tegnap történt, most pedig pontot szereztünk, úgyhogy eddig ez egy jó hétvége.”

Magnussen hozzátette: az lett volna az álomeredmény, ha Norrist még maga mögött tudja tartani. A vasárnapi nagydíj esélyei kapcsán viszont abban bízik, hogy nagyjából a mostani pozíciójában maradhat, mert tempót illetően a középmezőnyből csak Sebastian Vettelét érezte némileg jobbnak. „Remélhetőleg holnap jobb helyzetből indulunk, hogy ott maradjunk, ahol most vagyunk. Próbáljuk menedzselni a gumikat, és bízunk benne, hogy itt tudunk maradni” – fogalmazott a dán.

Elégedett volt az eredménnyel a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is, aki Magnussen mellett egyúttal a mezőny legvégéről a 12. helyig felzárkózó, de könnyen lehet, hogy a csapattal az utolsó futamait teljesítő Mick Schumachert is dicsérte a szombati nap végén:

„Azok után, hogy Kevin a pole-ból indult, elértük, amit el akartunk érni és pontokat szereztünk. Csak egyet, de nehéz ez, ha az összes nagyágyú átmegy rajtunk. Mick is nagyon jó versenyt futott, a 20. helyről indulva lett 12., így holnap jó pozícióból indulunk. Van esélyünk a pontszerzésre, úgyhogy ez egy jó nap és fantasztikus csapatmunka volt” – idézi Steinert a RaceFans.net szaklap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: