DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Döntött a Haas a második 2023-as pilótájáról

Günther Steiner, az amerikai csapat vezetője elárulta: már eldőlt, ki lesz jövőre Kevin Magnussen csapattársa – néhány napon belül pedig nyilvánosságra is hozzák a választásukat.

Már csak egyetlen hely kiadó a Formula-1 2023-as rajtrácsán – amennyiben Logan Sargeant is megszerzi a Williamsnél való debütáláshoz szükséges szuperlicenszpontokat, amelyhez a brazíliai második edzésen is közelebb került egy lépéssel –, hiszen a Haas továbbra is sem jelentette be, ki lesz jövőre Kevin Magnussen csapattársa.

Ez azonban már nem várat sokáig magára, Günther Steiner csapatvezető a Formula.hu jelenlétében tartott szombati sajtótájékoztatón megerősítette, hogy már csak néhányat kell aludnunk a lepel lehullásáig: „A bejelentésre valamikor a jövő héten lehet számítani. Nem mondok napot, mert akkor mindenki azt fogja várni, de a következő héten jönni fog.”

steiner-dppi-interlagos



A második Haas-ülésre az azt jelenleg birtokló Mick Schumachert, valamint az Aston Martinnál tartalékoskodó Nico Hülkenberget tartják favoritoknak. Előbbi aligha javította esélyeit azzal, hogy pénteken az utolsó helyre kvalifikált Interlagosban, miközben Magnussen az istálló első pole-ját zsebelte be – bár Steiner azt is elárulta, hogy a mostani teljesítmény már nem számít, a döntés már megszületett a második versenyző kilétével kapcsolatban:

„Igen, így van. Már csak a részleteket csiszoljuk, hogyan és mit fogunk csinálni” – árulta el egy erre irányuló kérdésre az amerikai alakulat főnöke. Schumacher kapcsán amúgy arról beszélt Steiner, hogy a pénteki kvalifikáció is olyan volt, mint a teljes idénye, hiszen a végén történt Q1-es búcsújáig jól ment a német pilóta:

„Az egész szezonban tudjuk, hogy voltak nagyon jó és nagyon rossz pillanatai. Hullámzó volt az egész… De úgy gondolom, kiegyensúlyozottabbá vált, egyértelműen fejlődött. Az idény eleje rendkívül kemény volt, amikor a mélyvízbe dobtuk azzal, hogy jobb lett az autó és egy nagyon jó csapattársat kapott. Kicsit olyan volt, hogy ’oh, oké, tehát ilyen a Formula-1’. De aztán összekapta magát és fejlődött” – értékelte pilótája második F1-es szezonját Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: