DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Visszavágásra készül a Red Bull

Meglepően gyengén szerepeltek az osztrák istálló pilótái szombaton Brazíliában. Christian Horner elismerte, hogy stratégiai hibát követtek el, vasárnap azonban javítani szeretnének.

Ugyan Max Verstappen egy ideig vezetett is, végül csak a negyedik helyen zárt a Sao Pauló-i Nagydíj sprintfutamán közvetlenül a csapattárs, Sergio Perez előtt. A nagydíj rajtrácsán mindketten előrébb léphetnek majd egy pozíciót, miután Carlos Sainz büntetéssel számolhat, ez azonban nem kifejezetten vigasztalja őket egyelőre.

Verstappen a közepes keveréket választotta, míg szinte mindenki más a lágy gumin indult, ez azonban nem volt kifizetődő, amit a csapatfőnök is elismert.



„Azt gondoltuk, hogy a lágyak hamar elkopnak majd, ezért inkább a közepeseken indulunk. Úgy éreztük, ha túléljük az első 12 kört, akkor már kényelmesebb lesz a helyzet, de valójában csak nagyobb degradációval küzdöttünk a végéig. A Mercedesnek is nagyon gyors volt az autója, és nem tudtuk őket feltartóztatni. Az egész szezon során erősen fejlesztették ezt az autót, így egyre közelebb kerültek, szóval nem meglepő, hogy ilyen teljesítményt nyújtottak, George pedig jó munkát végzett” – értékelt a Sky Sports kamerái előtt.

Horner szerint a vasárnapi futamon még lehet egy előnye annak, hogy a holland pilóta nem a lágyakon indult, így bizakodva várja a folytatást.

„Úgy gondolom, hogy a lágy gumi jobb lett volna ma számunkra, de van egy előnye. Így egy extra szettet viszünk magunkkal a holnapi versenyre, mivel most stratégiai szempontból lemondtunk róla, de remélhetőleg holnap ezt visszakapjuk. Persze inkább nyertünk volna, viszont ez egy igazán izgalmas nagydíjnak ígérkezik. A Mercedes gyors lesz, és taktikus versenyt fog futni. Két Red Bull a két Mercedes ellen, és a Ferrariról sem szabad megfeledkezni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: