DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: A lágy gumin sem lettünk volna elég gyorsak

A vártnál sokkal nagyobb gumikopással szembesült a brazil sprinten a regnáló világbajnok, aki egyelőre verhetetlennek érzi a Mercedeseket. A szárnysérülés semmit sem számított szerinte.

Max Verstappen volt az egyetlen az élmezőnyből – sőt, mindenkit tekintve is csak Nicholas Latifi döntött még így –, aki a lágy helyett a közepes gumikat választotta az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintjére. A futam elején a pole-ból induló Kevin Magnussent még könnyedén átlépte a kétszeres világbajnok, utána azonban nem tudta leszakítani magáról George Russellt. A két fiatal parázs csatát vívott egymással, s bár a Red Bull-os keményen védekezett, harmadik nekifutásra a mercedeses már elment mellette.

A végül egészen a negyedik helyig visszacsúszó Verstappen a leintés után a váratlan mértékű gumikopásra panaszkodott:

verstappen-russell-sprint-brazil-redbull-1



„Valamiért kicsit nehezebb volt, mint amire számítottunk. Nem vártunk ilyen gumikopást” – fogalmazott a holland. „De a lágy gumikon sem lettünk volna elég gyorsak. Eléggé egyértelműen küszködünk az abroncsok életben tartásával, úgyhogy ezt meg kell próbálnunk megoldani holnapra – még ha persze nem is sok mindent lehet csinálni. De hát ennél rosszabb már nem lehet!”

Verstappen a verseny hajrájában az őt éppen megelőző Carlos Sainzcal össze is ért, amitől megsérült az első szárnya. A 25 éves pilóta szerint azonban ez nem számított az eredmény tekintetében: „Igen, apró kontakt volt. Eltört emiatt a szárnyvéglap és kicsit a szárnynak a szerkezete is, de szerencsére nem esett le. Mindenesetre egy teljesen ép szárnnyal is mindenképp negyedik helyen végeztem volna.”

A regnáló vb-győztes Sainz büntetése révén vasárnap a harmadik helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását, míg előtte az első sorban a két Mercedes foglal majd helyet. Arra a kérdésre, hogy túl erősnek tűnnek-e a Mercedesek, így felelt Verstappen: „Pillanatnyilag, igen, verhetetlennek tűnnek, de mindent ki fogunk elemezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: