DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Csapatként kell magunk mögött tartani a többieket

A nyolcadik helyről startolva harmadik lett a sprinten a hétszeres F1-es világbajnok, aki Sainz büntetésével viszont az első sorból indulhat vasárnap. Célja a győzelem a brazil közönség előtt.

Lewis Hamilton számára pechesen alakult a részben esős időmérő edzés a Sao Pauló-i Nagydíj pénteki napján, így csak a nyolcadik helyről vághatott neki a sprinten. Amelyen azonban remek felzárkózást produkált: egészen a harmadik pozícióig tört előre, megelőzve többek között Max Verstappent is, s bár Carlos Sainzt már nem tudta elkapni, mivel a spanyol motorcsere miatti öt hellyel hátrébb sorolódik, ez a második rajthelyet jelenti a brit számára – aki így a csapattárs George Russell mellőle indulhat vasárnap.

hamilton-interlagos-dppi



A Mercedes tehát kisajátította az első rajtsort a nagydíjra (2022-ben először), így érthető, hogy a néhány napja tiszteletbeli brazil állampolgárrá váló, s ezért az interjúja elején a nézőket portugálul üdvözlő Hamilton is boldogan értékelt a leintés után:

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, hihetetlen hét volt eddig. A tegnapi nap nehéz volt, de micsoda közönségünk van ma! A nyolcadik helyről startoltam, de lassanként átjöttem a mezőnyön. Gratulálok George-nak. Ez köszönhető mindenkinek, aki a gyárban vagy az itteni csapatban dolgozik: elképesztően kemény munkát végeztünk idén. Ez egy elképesztő eredmény, hihetetlen, hogy az első sorból indulhatunk holnap. Onnan rajtolva össze kell dolgoznunk csapatként, és remélhetőleg fel tudjuk tartani a mögöttünk lévő srácokat.”

Arra a kérdésre, hogy a mai teljesítményük előrejelezheti-e, mire lehetnek képesek a vasárnapi versenyen, így reflektált a 37 éves brit: „Olyan keményen fogunk próbálkozni, amennyire csak tudunk. Ha jó lesz holnap a gumikopásunk, és remélhetőleg az időjárás is szép lesz, akkor jó csatára lehet kilátás” – fogalmazott Hamilton, a végén hozzátéve: „Hihetetlen lenne egy győzelmet szerezni itt a braziloknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: