DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Michelisz egy év után győzött újra a WTCR-ben

A pénteki második hely után szombaton a hetedikről indulva nyert a 2019-es bajnok Bahreinben, míg Nagy Dániel a bokszból indulva fért be az első tízbe. Azcona közben karnyújtásnyira a címtől.

Szombat délelőtt került sor a Túraautó-világkupa bahreini fordulójának második versenyére, amelynek a fordított rajtrács értelmében Mehdi Bennani vághatott neki a pole-pozícióból. A startot azonban Esteban Guerrieri kapta el a legjobban, aki egyből az élre is állt. Mögötte viszont óriási kavarodás alakult ki: Bennani és Gilles Magnus ütközött össze utóbbi óriási hibája után, a balhéba pedig belekeveredett többek között Tassi Attila is, aki a szabadkártyás Franco Girolamiba csúszott bele, s aki így a biztató első kanyarok után hátraesett.

Jól jött ki a csetepatéból viszont Michelisz Norbert, aki fél kör elteltével a hetedik rajthelyről indulva már a második helyen találta magát, s megiramodott Guerrieri után is. Mögéjük Nicky Catsburg és Nathanael Berthon sorolt be, az ötödik helyért pedig a bajnokság első két helyezettje csatázott egymással: az éllovas Mikel Azcona kanyarokon át tartó csata után lépte át Nestor Girolamit.

michelisz-wtcr-bahrein-race2



A táv feléhez közelítve Michelisz is elszánta magát a támadásra: elképesztően messziről vetődött be a célegyenes végén Guerrieri mellé, s átvette a vezetést a hondástól! Norbi ezt követően is jobb tempót diktált ellenfelénél, így apránként el is lépett az argentintól.

Michelisz pedig a hátralévő körökben sem ingott meg: a WTCR 2019-es bajnoka a tavalyi mosti hétvége óta első győzelmét aratta (amiben az összetettben is már az ötödik helyen áll)! Guerrieri lett a második, Catsburg a harmadik, a negyedik helyet viszont Azcona örökölte meg, miután Berthont öt másodperces büntetéssel sújtották pályaelhagyás során történt pozíciószerzésért. Tom Coronel, Franco Girolami és a Nestor Girolamit elképesztő csatában leküzdő Bennani következett a sorban. Ezzel Azcona előnye 60 pontra nőtt, s mivel az évadzárón 65 egység szerezhető, így karnyújtásnyira került a világkupa-győzelemtől.

Ami a többi magyart illeti: Tassi a verseny eleji sérülés után nem ért célba, a Zengő Motorsport versenyzői viszont ugyan elővigyázatossági okokból ismét a bokszból startoltak, de remek versenyt futottak, hiszen Nagy Dániel egészen a 10. helyig jött fel, míg Boldizs Bence a 11. lett, lenyomva például Tiago Monteirót. A szezon és a WTCR történetének utolsó fordulója két hét múlva következik Dzsiddában.

A 2. futam végeredménye:

1. Norbert Michelisz Hyundai  
2. Esteban Guerrieri Honda 1.046
3. Nicky Catsburg Hyundai 3.677
4. Mikel Azcona Hyundai 7.811
5. Nathanael Berthon Audi 12.637
6. Tom Coronel Audi 13.958
7. Franco Girolami Audi 15.776
8. Mehdi Bennani Audi 24.353
9. Néstor Girolami Honda 24.739
10. Dániel Nagy Cupra 24.975
11. Bence Boldizs Cupra 25.616
12. Tiago Monteiro Honda 27.266
13. Viktor Davidovski Audi 2 kör /2'11.200
  Attila Tassi Honda Kiesett
  Gilles Magnus Audi Kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: