DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Azcona nyert, Michelisz idén először dobogón

A BRC Hyundai kettős sikerét hozta a WTCR első bahreini futama: a bajnoki cím felé nagyot lépő spanyol győzött magyar csapattársa előtt. Tassi a kilencedik, Nagy a 11., Boldizs a 13. helyen.

A rendhagyó menetrend révén már péntek este elrajtolt a WTCR első futama Bahreinben, méghozzá villanyfényes körülmények között. A pole-pozícióból a bajnokságot vezető Mikel Azcona startolhatott, s remekül is jött el a rajtnál a Hyundaijal – és ugyanez igaz volt Michelisz Norbertre is, aki a negyedikről egyből a második pozícióba ugrott fel a spanyol mögé.

Nestor Girolami sorolt be a harmadik, Tassi Attila pedig a negyedik helyre, utóbbit viszont folyamatosan levadászták az egyenesben sokkal gyorsabb Audik: előbb Nathanael Berthon előzte meg őt könnyedén, majd kemény csata után Mehdi Bennani és Tom Coronel is – igaz, a holland taszajtott is egy szépet a magyar Hondáján, amiért meg is kapta a maga öt másodperces büntetését.

azcona-michelisz-bahrein-wtcr-dppi-1



Hátrébb egyébként még az első körben történtek kontaktok: a TCR Europe szabadkártyás bajnoka, Franco Girolami ment neki a szintén beugró Nicky Catsburgnek, a kalamajkába pedig Esteban Guerrieri és Gilles Magnus is belekeveredett, utóbbi kénytelen is volt kiállni a versenyből. A történtekért az argentint is elmeszelték tíz másodperces időbüntetéssel. 

Az élbolyban a két Hyundai elhúzott az üldözőktől, Berthon viszont hamar elkapta Nestor Girolamit, így a francia feljött a harmadik helyre. A hondás ráadásul ezután sem dőlhetett hátra, hiszen érkezett a többi audis is, Coronel pedig meg is előzte őt – jóllehet, a büntetése révén ez nem sokat ért számára.

Több változás pedig már nem történt: Azcona idei negyedik győzelmét aratta, immár 50 pont fölé tornázva összetettbeli fórját, amivel nagyot lépett a bajnoki cím felé (amit akár már vasárnap bebiztosíthat, ha 65 egységre növeli az előnyét), a BRC Hyundai kettős sikerét pedig a szezonbeli első pódiumát begyűjtő Michelisz tette teljessé. Berthon még a dobogón, Coronel büntetése után az összetettben második Girolami lett a negyedik, majd a Bennanit a hajrában megelőző Catsburg az ötödik. Tassi végül az ifjabb Girolami büntetése révén kilencedik lett.

Ami pedig a Zengő Motorsportot illeti: a hétvége eleji problémáik után részt tudtak venni a versenyen – igaz, a bokszból rajtoltak csak el: „A mostani helyzetben nem kívánok több felesleges kockázatot vállalni. Azért indulunk a bokszból, hogy a legnagyobb kockázatot elkerüljük. A rajt utáni balesetekre gondolok” – írta Zengő Zoltán csapatvezető a Facebookon. Nagy Dánielt és Boldizs Bencét végül a 11. és 13. helyeken értékelték. Érdekesség, hogy a hétvégét kihagyó Rob Huff továbbra is harmadik a világkupában, pontazonossággal Berthonnal.

Az 1. futam végeredménye:

1. Mikel Azcona Hyundai  
2. Norbert Michelisz Hyundai 1.955
3. Nathanael Berthon Audi 3.443
4. Néstor Girolami Honda 9.193
5. Nicky Catsburg Hyundai 10.291
6. Tom Coronel Audi 11.336
7. Mehdi Bennani Audi 12.247
8. Esteban Guerrieri Honda 14.605
9. Attila Tassi Honda 19.527
10. Viktor Davidovski Audi 20.006
11. Dániel Nagy Cupra 20.503
12. Tiago Monteiro Honda 26.817
13. Bence Boldizs Cupra 27.269
14. Franco Girolami Audi 28.993
  Gilles Magnus Audi Kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: