DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Berthoné az első futam Michelisz előtt

A pole-ból induló audis nyerte a WTCR utolsó előtti versenyét, míg a 2019-es bajnoknak a hajrában a dobogó második fokát is védenie kellett. Huff kilencedik helyen a Zengő színeiben.

Elérkezett a Túraautó-világkupa történetének utolsó versenynapja, amelyre a rövidített dzsiddai pályán, villanyfényes körülmények között került sor. Nathanael Berthon startolhatott a pole-ból az első futamon, mellőle pedig Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását. Ők ketten el is jöttek ebben a pozícióban a rajtnál, a már bajnok Mikel Azconát viszont elkapta Tom Coronel, Franco Girolami és Gilles Magnus is. A kilencedik helyről induló Tassi Attila azonban a rajtrácson ragadt, emiatt pedig a safety car is pályára gördült.

berthon-wtcr-dzsidda-1



Az újraindítást követően is maradt ez a sorrend az élbolyban, néhány kör elteltével viszont a TCR Europe bajnoka, Franco Girolami megelőzte Coronelt, így feljött a dobogó harmadik fokára. Mögöttük Azcona is keményen szorongatta Magnust, míg a Zengő Motorsporthoz a hétvégére visszatérő Rob Huff Esteban Guerrierit nyomta le szép manőverrel a kilencedik-tizedik helyen.

Michelisz sem hagyta elszakadni az élen Berthont, folyamatosan nyolc tizedmásodperc körül mozgott a különbség közöttük. Az utolsó tíz percre fordulva még közelebb lopta magát a Hyundai magyarja, de megérkezett a párosra az ifjabb Girolami is. Támadási kísérletet így az argentintól láthattunk inkább, sőt a hajrában össze is ért Norbival a célegyenes végén egy előzési próbálkozás közben.

Berthon eközben végül senkitől sem zavartatva megnyerte a versenyt, Michelisz pedig megőrizte a második pozíciót. Girolami ellenben a legvégén visszaengedte csapattársát, Coronelt, így a rutinos hollandé lett a pódium alsó foka. Magnus és Azcona is összecsapott az utolsó körökben, a spanyol egy ízben meg is lökte a belgát, amiért majd vizsgálni fogják a világkupagyőztest. Huff végül a kilencedik helyen hozta be a Zengő Cuprát, miközben csapattársa, Nagy Dániel csonkállványprobléma miatt kénytelen volt kiállni, így még a több kör hátrányban köröző Tassi is megelőzte őt az értékelésnél.

Az 1. futam végeredménye:

1. Nathanael Berthon Audi  
2. Norbert Michelisz Hyundai 1.869
3. Tom Coronel Audi 4.573
4. Franco Girolami Audi 5.758
5. Gilles Magnus Audi 9.430
6. Mikel Azcona Hyundai 10.054
7. Nicky Catsburg Hyundai 15.311
8. Viktor Davidovski Audi 15.616
9. Rob Huff Cupra 16.576
10. Néstor Girolami Honda 28.840
11. Esteban Guerrieri Honda 29.661
12. Ahmed Bin-Khanen Audi 37.052
13. Tiago Monteiro Honda 40.153
14. Attila Tassi Honda 5 kör /49.462
  Dániel Nagy Cupra Kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: