DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Huff ismét győzött a Zengővel, Michelisz a 4.

A rajtnál az élre állt és vissza sem nézett a 2012-es világbajnok, aki idén másodszor nyer a magyar csapattal. Michelisz dobogót adott át világkupa-éllovas csapattársának, akit viszont vizsgálnak.

Még a második verseny startja előtt változott az első futam végeredménye a WTCR elzászi fordulóján: Gilles Magnus kapott öt másodperces büntetést az Esteban Guerrierivel történt koccanás miatt. Az audis ezzel elbukta a dobogót, amelyet így Mikel Azcona örökölt meg, de előrelépett egy-egy helyet Michelisz Norbert, Rob Huff és Tom Coronel is.

Rátérve a fordított rajtrácsos viadalra: Mehdi Bennani indulhatott a pole-pozícióból, de Huff rögtön átugrotta a marokkóit, így a Zengő Motorsport britje állt az élre. Michelisz megőrizte a harmadik pozíciót, mögé viszont remek előzésekkel felzárkózott Magnus és Azcona – viszont a hyundaios világkupa-éllovas rajtját majd vizsgálni fogják a felügyelők.

huff-wtcr-race2-fra-dppi



Bennani ugyan igyekezett nyomás alá helyezni Huffot, de az igazi csatát és show-t Azcona és Magnus szolgáltatta: a spanyol kétszer is parádés megmozdulással előzte meg belga riválisát, aki elsőre még egy szintén kemény manőverrel tudott válaszolni erre, másodszorra viszont már nem volt ellenszere rá. Azconát aztán a BRC Racing kérésére a csapattárs Michelisz is elengedte, így már dobogós helyen haladt a hyundaios.

Huff eközben végül komolyabb védekezési kényszer nélkül nyert: idén már második győzelmét aratta a Zengő Cuprával, s ezzel stabilizálta a harmadik helyét az összetettben! Bennani és Azcona még a pódiumon, Michelisz a negyedik, Magnus az ötödik. Ami a másik két magyart illeti: az utolsó kanyarokban történt Tom Coronel–Esteban Guerrieri ütközés miatt Tassi Attila a 9., Nagy Dániel pedig egy ízben a bokszát is meglátogatva a 12. helyen futott be.

A 2. futam végeredménye:

1. Rob Huff Cupra  
2. Mehdi Bennani Audi 0.896
3. Mikel Azcona Hyundai 1.114
4. Norbert Michelisz Hyundai 3.990
5. Gilles Magnus Audi 4.936
6. Tiago Monteiro Honda 7.591
7. Néstor Girolami Honda 11.716
8. Nathanael Berthon Audi 12.289
9. Attila Tassi Honda 12.533
10. Esteban Guerrieri Honda 13.817
11. Tom Coronel Audi 19.206
12. Dániel Nagy Cupra 2 kör /32.826
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: