DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Tassit kiütötték az élről, Michelisz 4. a WTCR utolsó futamán

Két körön át vezetett Tassi Attila Dzsiddában, de Franco Girolami egy elmért féktáv után beleszállt. A legjobb magyar így Michelisz Norbert lett negyedikként, a zengősök az ötödik és hetedik helyen.

Magyar rajtelsőséggel indult a WTCR történetének legutolsó versenye Dzsiddában, hiszen a fordított rajtrácsnak köszönhetően az időmérőn tizedik Tassi Attila állhatott fel a pole-pozícióba a második futamon. Az Engstler Honda magyarja meg is őrizte a vezetést a startnál, az első kör végén azonban támadta őt a márkatárs Esteban Guerrieri, aki viszont rontott és megforgott, így maradt az élen Atika.

tassi-wtcr-video-dzsidda



A harmadik kör elején jött azonban a dráma: Franco Girolami próbálta előzni a második helyért Nicky Catsburgöt, a beugró argentin viszont csúnyán elmérte a féktávot a célegyenes végén és beleütközött Tassi autójába, aki aztán a hollanddal is összeért – mindhármuk számára véget ért ezzel a futam.

A kavarodásnak köszönhetően Gilles Magnus került az élre, mögötte Viktor Davidovski jött, majd következett a már bajnok Mikel Azcona és hyundaios csapattársa, Michelisz Norbert. Rob Huff is remekül halászott a zavarosban, a Zengő Motorsporthoz a hétvégére visszatérő korábbi világbajnok az ötödik helyig kapaszkodott előre – igaz, Nathanael Berthon keményen támadta őt. A francia egy ízben a sikán átvágásával került Huff elé, de vissza kellett adnia a pozíciót.

michelisz-1

Három perccel a vége előtt aztán ütközésig fajult ez a csata: Berthon az utolsó kanyarban próbálkozott, Huff viszont védekezett, aminek összeérés lett a vége. Az audis felfüggesztése ki is tört, emiatt beküldték a biztonsági autót a pályára – Berthon pedig egy gúnyos tapssal fejezte ki nemtetszését Huff irányába.

A versenyt már nem is indították újra, így Magnus nyerte a Túraautó-vk utolsó futamát az Audival, megelőzve márkatársát, Davidovskit és a Hyundai bajnokát, Azconát. Michelisz lett a legjobb magyar a negyedik helyen, megelőzve a Zengő Cuprájával ötödik Huffot – Norbi az összetettben is negyedik lett, Huff pedig hatodik, miután Magnus pontegyenlőséggel ugyan, de megelőzte. A Zengő Motorsport másik autójában ülő Nagy Dániel hetedik lett, nagy csatában maga mögé utasítva Nestor Girolamit, aki egyébként a bajnoki ezüstöt megkaparintotta, Berthon kiesésének is köszönhetően.

A WTCR története ezzel véget ért, a helyét félig-meddig az új TCR Világsorozat veszi át majd 2023-ban.

A 2. futam végeredménye:

1. Gilles Magnus Audi  
2. Viktor Davidovski Audi 0.464
3. Mikel Azcona Hyundai 0.932
4. Norbert Michelisz Hyundai 1.314
5. Rob Huff Cupra 1.570
6. Tom Coronel Audi 1.788
7. Dániel Nagy Cupra 2.217
8. Néstor Girolami Honda 3.030
9. Tiago Monteiro Honda 3.621
10. Ahmed Bin-Khanen Audi 5.057
11. Esteban Guerrieri Honda 6.309
  Nathanael Berthon Audi Kiesett
  Franco Girolami Audi Kiesett
  Attila Tassi Honda Kiesett
  Nicky Catsburg Hyundai Kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: