DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Azcona a WTCR utolsó bajnoka, Michelisz második

Mikel Azcona szerezte meg az ebben a formában megszűnő túraautó-sorozat utolsó bajnoki címét, melyet már az időmérő edzésen bebiztosított. Michelisz a második legjobb időt autózta.

Dzsiddában véget ér egy korszak, hiszen a most ismert valójában megszűnik a túraautózás csúcsának számító WTCR. A világkupa utolsó kvalifikációja pedig ennél aligha sikerülhetett volna izgalmasabbra, hiszen Mikel Azcona már az időmérőn bebiztosította bajnoki címét.

A Q1-et követően Azcona, Magnus, a kihívó Nestor Girolami, Berthon, Catsburg, Coronel, Michelisz, Guerrieri, Davidovski, Franco Girolami, Rob Huff és Tassi Attila jutottak tovább. Nagy Dániel sajnos csak a mezőny végéről indulhat majd a főfutamon.



Itt pedig aztán el is dőlt a bajnoki cím sorsa: a fordított rajtrácsos pole-pozícióra hajtó Girolami csak a 11. legjobb időt futotta meg, míg Azcona a második helyen jutott a Q3-ba. Girolami még egyszer nekifutott egy gyorskörnek, azonban a Q2-ben ragadt, ezzel pedig Mikel Azcona megszerezte a WTCR utolsó bajnoki sikerét.

A Q3-ban Berthon megszerezte a pole-pozíciót, Michelisz Norbert pedig a második legjobb időt futotta meg, míg a harmadik helyről az újdonsült bajnok, Mikel Azcona indulhat. A hétvégére visszatérő Robert Huff a tizedik helyet szerezte meg az időmérő edzésen.

Az időmérő első tíz helyezettje:

#VersenyzőGyártóIdő
01 Nathanaël Berthon Audi 1:16.362
02 Michelisz Norbert Hyundai +0.107
03 Mikel Azcona Hyundai +0.150
04 Tom Coronel Audi +0.202
05 Gilles Magnus Audi +0.319
06 Franco Girolami Audi +0.083
07 Nicky Catsburg Hyundai +0.227
08 Esteban Guerrieri Honda +0.378
09 Viktor Davidovski Audi +0.390
10 Robert Huff Cupra +0.405
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: