DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Audi-siker az első futamon, Michelisz az 5.

Nathanael Berthon a rajtnál megelőzte Nestor Girolamit, s ezzel meg is nyerte a WTCR első elzászi versenyét. A bajnoki éllovas negyedik, a magyarok közül Michelisz szerepelt a legjobban.

A Lynk & Co visszalépése után tizenkét fős mezőnnyel startolt el a Túraautó-világkupa első futama az Anneau du Rhin pályán. A pole-pozícióból Nestor Girolami várhatta a piros lámpák kialvását, a start utáni egyenes végére viszont Nathanael Berthon lehagyta őt, így az audis állt az élre, sőt a hondás argentinnak még Mikel Azconával szemben is védekeznie kellett.

Eleinte úgy tűnt, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően nehéz előzni az elzászi pályán – legalábbis tisztán: Gilles Magnus is csak úgy tudott elmenni Esteban Guerrieri a negyedik helyen, hogy finoman megpöckölte (ezt az incidenst majd vizsgálni is fogják). Guerrieri ezzel rengeteg pozíciót bukott, és végül kénytelen is volt meglátogatnia a bokszát. Hátrébb Mehdi Bennani vívott keményen Tassi Attilával: a marokkói bele is ütközött a magyar Hondájába, amit pedig Nagy Dániel használt ki tökéletesen azzal, hogy mindkettejüket megelőzte.

berthon-wtcr-elzasz-race1



Magnus a későbbiekben is tört előre: a célegyenesre ráfordító kanyarban vetődött be Azcona mellé, így a belga már feljött a harmadik pozícióba – igaz, a vizsgálat miatt azt is üzenték Azconának, hogy ne nagyon harcoljon az Audi versenyzőjével. Magnus aztán már Girolamit is támadta, ezt azonban ki tudta használni a Hyundai spanyolja – de csak ideiglenesen, mert Magnus azonnal visszavette tőle a pozíciót.

Michelisz Norbert is észrevétette magát egy határozott manőverrel: Tom Coronel mellé dobta be a Hyundait és jött fel ezzel az ötödik helyre. Ezt a megmozdulást egyébként kihasználta Rob Huff is, valamint mögöttük a Nagy Danit már időközben visszaelőző Tassi Attila is, aki csapattársát, Tiago Monteirót is megelőzte. Hiába volt ezzel már nyolcadik Tassi, a hajrában bal első defektet kapott, ezért visszaesett.

Mindeközben az élen Berthon senkitől sem zavartatva behúzta idei első győzelmét. Girolami a folyamatos támadások ellenére megtartotta a második helyet, Magnus lett a harmadik, Azcona pedig a negyedik, akinek ezzel ugyan olvadt valamennyi az előnyéből, de továbbra is kényelmesen vezeti a bajnokságot. Legjobb magyarként Michelisz az ötödik helyen futott be, megelőzve a Zengő Motorsportot erősítő Huffot, akit ugyan a pontversenyben megelőzött Magnus, de így is harcban van az összetett dobogóért. Nagy Dániel a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót, Tassi viszont nem ért célba az említett defekt után.

FRISSÍTÉS: Később Magnust öt másodperces büntetéssel sújtották, így visszacsúszott a hetedik helyre, míg Azcona, Michelisz, Huff és Coronel is javított egy-egy pozíciót.

Az 1. futam végeredménye:

1. Nathanael Berthon Audi  
2. Néstor Girolami Honda 0.299
3. Gilles Magnus Audi 0.660
4. Mikel Azcona Hyundai 1.047
5. Norbert Michelisz Hyundai 1.586
6. Rob Huff Cupra 2.408
7. Tom Coronel Audi 4.603
8. Dániel Nagy Cupra 5.946
9. Tiago Monteiro Honda 6.505
10. Esteban Guerrieri Honda 1'04.602
11. Mehdi Bennani Audi 1 kör /15.632
  Attila Tassi Honda Kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: