DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell nem számított ilyen eredményre

Nagyszerűen szerepeltek a Mercedes pilótái a brazíliai sprintfutamon, George Russell pedig elsőként láthatta meg a kockás zászlót. A fiatal brit szerint most kifizetődött a csapat eddigi munkája.

Már a rajtnál is közel volt az előtte autózókhoz George Russell, aki 24 körös sprintkvalifikáció felénél komoly csatába kezdett az első helyért Max Verstappennel. A Mercedes versenyzője végül egy kemény harc után előzte meg a kétszeres világbajnokot, innentől kezdve pedig nem talált legyőzőre.  

Russellt korábban még sosem intették le elsőként a kockás zászlóval, a mostani sikerének köszönhetően viszont a Magyar Nagydíj után pályafutása során másodszor várhatja az élről a lámpák kialvását. A 24 esztendős pilóta természetesen boldogan értékelt a szombati futamot követően.

„Nem hittem volna, hogy ennyire jó lesz a tempó, de ezzel kifizetődött a csapat eddigi munkája. Eddig is keményen dolgoztunk, aminek most láthatóan meglett az eredménye. Nagyszerűen éreztem magamat az autóban, és a lágyak is kiválóan működtek, tényleg jó döntés volt ezt választani” – nyilatkozta közvetlenül a leintés után.



Russell mellől holnap a csapattársa indulhat az első sorból, miután Lewis Hamilton a harmadik helyen zárt, Carlos Sainz azonban büntetéssel számolhat holnap.

„Őrület belegondolni, hogy mindketten az első sorból indulunk. Lewis elképesztő munkát végzett, a nyolcadik helyről jött fel idáig. Biztos vagyok abban, hogy Max holnap mindent bele ad majd, így izgalmas lesz a verseny. A stratégiánk lehet különböző lesz, de remélem jól döntünk majd, mert egyértelműen a győzelem a célunk” – zárta gondolatait a sprintfutam győztese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: