Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 22. péntek

Sprintkvalifikáció

Brawn örül a változásoknak

Idén is új dolgokkal kísérletezik a Formula-1 és folyamatosan próbálnak alakítani a megszokott formátumokon. Ross Brawn kifejezetten örül ennek, szerinte jó irányba halad a sportág.

részletek

Todt: A sprint előtti edzésnek nincs értelme

Eddig két versenyhétvégén próbálta ki a Formula-1 a sprintkvalifikációt, ami még eléggé kísérleti fázisban van. Felmerült, hogy változtatni kellene a szombati programon és Jean Todt is így gondolja.

részletek

Kubicát ralis tapasztalata mentette meg

Az Olasz Nagydíj sprintkvalifikációjának első köre több izgalmat is tartogatott, Robert Kubica például összeütközött Yuki Tsunodával, ám csodával határos módon nem ásta el magát a kavicsban.

részletek

Alonso: Vissza az egykörös időmérőt!

Úgy tűnik, a második sprintkvalifikáció már kevesebb résztvevő tetszését nyerte el, több ötlet is felvetődött, hogyan variálhatnának rajta. Alonso, aki Silverstone sztárja volt, szintén változtatna.

részletek

Leclerc: Fordítsuk meg a rajtrácsot!

Nagy vesztese, de nagy nyertese sem volt a sprintkvalifikációnak a Ferrari, amit Leclerc ráadásul úgy csinált végig, hogy a nap folyamán nem is érezte jól magát. Szerinte így is sikerült a maximum.

részletek

Perez: Ez még belülről is unalmas volt!

A Red Bull mexikóija egy újabb rosszul alakuló sprint után lesújtó véleménnyel van a formátumról. Csak reménykedhet, hogy holnap meg tudja mutatni a valós tempóját.

részletek

Gasly nem hibáztat senkit balesete után

Hatalmasat csattant, és már az első körben véget ért számára a sprintkvalifikáció, mégis úgy gondolja, ez benne van a pakliban. Gasly már rázná is meg magát, és menne tovább.

részletek

Hamilton: Ez könnyű győzelem lesz Maxnak

Nagyot fordultak az esélyek szombat délután: az addig Olasz Nagydíj favoritjának tartott Lewis Hamilton csak a negyedik rajtkockából kezdhet. A McLarenek legyőzése és a második hely a célja.

részletek

Elsőből lesz utolsó Valtteri Bottas

Furcsa helyzetben van az Olasz Nagydíjon Valtteri Bottas: hiába nyerte meg az időmérő után a szombati sprintet is, a vasárnapi rajtrácson a 20. helyről kell felküzdenie magát, ráadásul a hivatalos statisztikába egyetlen pole-pozíció sem kerül be. Ígéri, hogy oda fog csapni.

részletek

Verstappen: Ez jobban ment, mint vártuk

Bár nem őt intették le az első helyen a sprintkvalifikáción, holnap mégis onnan kezdheti a versenyt Verstappen, miután Bottas büntetése miatt kiesik előle. A vb-éllovas magabiztosan áll majd rajthoz.

részletek

Ezúttal kijött a lépés Ricciardo számára

Bár az idei szezon eddig nem alakult úgy, ahogyan azt szerette volna, az Olasz Nagydíj szombati napján a harmadik helyen zárt az ausztrál Daniel Ricciardo, aki érthetően jó kedvű volt.

részletek

Bottas nyert szombaton, a McLarenek lesprintelték Hamiltont

A finn megkapta a sprintkvalifikáció első helyéért járó három pontot, de az Olasz Nagydíj rajtelsősége a mögötte célba érő Max Verstappené lesz – aki mellől Daniel Ricciardo indul az első sorból vasárnap.

részletek
Olvastad már?