DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Beváltak a Mercedes fejlesztései

Kiváló tempót diktáltak a Mercedes versenyzői a Sao Pauló-i Nagydíj sprintkvalifikációján. A csapat technikai igazgatója szerint ez főként a fejlesztéseiknek köszönhető.

George Russell magabiztos sikert aratott a brazíliai sprintfutamon, Lewis Hamilton pedig a nyolcadik pozícióból indulva lett harmadik. Tekintve, hogy a másodikként záró Carlos Sainz öt hellyel hátrébb kerül vasárnap büntetésének köszönhetően, így a két Mercedes indulhat az első sorból.

Ez egy óriási eredmény az istállónak az idei szenvedésük után, Andrew Shovlin pedig elárulta, minek köszönhető a mostani teljesítményük.

 



„Váratlan volt számunkra, hogy gyorsabbak voltunk, mint Max (Verstappen). Azt hiszem, ez nagyban köszönhető a közepes gumiknak, és Lewis nagyszerű vezetésének is. Régen volt már, hogy az első sorból indulhattunk, de már nagyon várjuk. George tisztában van azzal, hogyan kell versenyezni, nagyon okos a volán mögött, és jó érzés volt ma egy olyan autót adni neki, amiben megmutathatta, mire képes az élen” – kezdte értékelését a Mercedes technikai igazgatója.

„Ma úgy tűnt, a Ferrarival szemben is előnybe kerültünk, persze a holnapi időjárás kicsit megváltoztathatja a képet, de a szezon korábbi szakaszához képest rengeteg munkába került, hogy idáig eljussunk. A néhány futammal ezelőtti fejlesztéseink beváltak, ez pedig most fizetődött ki a számunkra” – árulta el a Sky Sports kamerái előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: