DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Kész felfordulás volt” – nem örül a Mercedes

Noha magabiztosnak érezte magát a Mercedes párosa a sprintkvalifikáción, egy kommunikációs baki azt jelentette, hogy nem tudták megmutatni igazi tempójukat az utolsó gyorskörön.

Egy ponton még úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton akár még a spái sprintfutam pole-pozíciójáért is versenyben lehet, ehhez képest mind ő, mind az időmérőn végig szenvedő csapattársa, George Russell messze elmaradt az élboly időeredményeitől.

„Egyáltalán nem örülök. Nagyon élveztem az időmérőt, jól is ment egy darabig, az egyik köröm még az első helyre is elég volt ideiglenesen. Abban is biztos voltam, hogy ennél tudok gyorsabb lenni, akár az első-második hely is meglehetett volna a végén. A kommunikáció viszont nagyon rossz volt, nehéz volt megérteni, mi történik éppen, az utolsó kanyarban hét autó volt előttem egy kupacban. Azt hittük, nem lesz elég időnk, ezért is kellett keményen nyomnunk a végén, de végül kiderült, hogy bőven állt még rendelkezésünkre idő."

"Összességében jól érzem magam az autóban, a középső szektorban kicsit lassabbak vagyunk, mint a Red Bullok, de még senkinek sem láttuk a versenytempóját, úgyhogy várom a futamot, és úgy gondolom, hogy előrébb fogunk kerülni” – nyilatkozta a sprintkvalifikáció után Hamilton, aki a hetedik helyről kezdheti majd a délutáni sprintfutamot.



 

Az utolsó gyorskör megkezdése előtt a két Mercedes veszélyesen közel került egymáshoz a Kemmel-egyenes elején, amikor mindkét pilóta igyekezett időben felérni a startvonalhoz, hogy megkezdhessék a végső körüket. Russell végül nem is tudott versenyképes időeredményt produkálni a kvalifikáció utolsó szakaszában.

„Totális felfordulás volt az elejétől a végéig. Azon is meglepődtem, hogy egyáltalán bejutottam a Q3-ba, olyan sok hibát követtem el, valamint a végén a csapaton belüli kommunikációval is voltak gondok. Aggódtunk, hogy nem fogunk időben átérni a startvonalon az idő lejárta előtt, noha még több időnk volt, mint gondoltuk. Én túl közel voltam az előttem lévő autóhoz, Lewis pedig hozzám. Ez a hétvége eddig egyáltalán nem úgy alakul, ahogy elterveztük, de remélem, tudunk javítani a futamokon. Abban biztos vagyok, hogy a tempónk ott jobb lesz, az egykörös teljesítményünk elég gyenge volt. Belekerültünk egy rossz ritmusba a tegnapi időmérőn, és nem tudtunk ezen ma javítani. Az autóban viszont egyértelműen van potenciál” – értékelt a tizedik helyen végző Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: