DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

„Hátrafele tett egy lépést” Perez a sprintkvalin

Elmondása szerint visszafele fejlődött Sergio Perez az USA Nagydíj pénteki sprintidőmérőjének előrehaladtával. A versenytempót illetően bizakodó a Red Bull versenyzője.

Ismét nem jött ki a lépés Sergio Pereznek, most az USA Nagydíj sprintkvalifikációján esett ki az SQ2-ben, így a mai sprintfutamot csak a 11. helyről kezdheti meg. A rövidített időmérő második szakaszában csaknem egy másodperccel lassabb kört futott a Red Bull mexikóija, mint csapattársa, Max Verstappen, aki végül megszerezte az első rajtkockát. Perez az F1 hivatalos oldalának értékelt.

„Nagyon frusztráló. Különösen az SQ1-től SQ2-ig, semennyire sem javultunk. Ráadásul hátrafele tettünk egy lépést a gumik miatt, ez pedig sajnos mindent bonyolultabbá tett, de ez van. Remélhetőleg tudunk majd tanulni az autóról, mint ahogy tettük azt ma is, és az időmérőn sikerül mindent összerakni.”

„Azt hiszem, egy kicsit vezetési problémákkal küszködünk a nagy sebességnél, ezt meg fogjuk vizsgálni” - tette hozzá a Red Bull-os. „A hosszútávú tempónk nagyon ígéretesnek tűnt ma reggel, de azt hiszem, van még min dolgoznunk. A hétvége hátralévő részében a fő cél az, hogy erősek legyünk a nagydíjon.”



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: