DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Verstappen: Régen voltam már első

A spái időmérő óta először zárt az élen egy téttel bíró F1-es sessiont Max Verstappen, így aztán roppant elégedett volt George Russell 12 ezredes legyőzésével.

A nyári szünet előtt fordult elő utoljára, hogy Max Verstappen zárt az élen egy téttel bíró F1-es sessiont, s az elmúlt 15 közül ez, a spái időmérő volt az egyetlen. Nem csoda, hogy nagyon elégedett volt a holland a sprint-pole megszerzése után, még akkor is, ha csak 12 ezreddel előzte meg Russellt.

„Jó napunk volt. Természetesen a sprintkvali mindig nagyon nehéz, sosem tudhatod, mennyit tudsz nyomni” – kezdte nyilatkozatát Verstappen James Hinchcliffe mikrofonja előtt. „Egész nap jól működött az autó. Örülök, hogy első lettem, régen volt már, szóval elégedett vagyok a mai nappal.”

verstappen-cota-2



„Csodálatos ezen a pályán vezetni. Új aszfalt, aztán egy kis régi, no meg a bukkanók, nem könnyű, de szórakoztató” – folytatta a holland, majd rámutatott, hogy bár szeretne erős sprintet zárni, a lényeg csak vasárnap következik:

„A sprinten tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani, de azt is tudjuk, hogy a legtöbb pontot vasárnap lehet szerezni, szóval ott szeretnénk igazán jól teljesíteni” – zárta szavait a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: