DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

"Schumacher nem olyan őrült, mint Verstappen"

A juniorkategóriákban csapatfőnökként mind Max Verstappennel, mind Mick Schumacherrel együtt dolgozhatott Frits van Amersfoort. A holland szakember szerint a német sokkal mérsékeltebb.

A versenyzésben való hozzáállásukban érezhető a legnagyobb különbség a két fiatal titánnál, korábbi csapatfőnökük szerint Max Verstappen mindig is vadabb volt, mint a hétszeres világbajnok német legenda fia. Verstappen 2014-ben versenyzett a Formula-3-as Európa Bajnokságban a Van Amersfoort Racing istállónál.

2015-ben már a Formula-1-ben tekerhette a kormányt, alig tizenhét esztendősen. Éppen abban az évben csatlakozott a holland szakember csapatához újoncként Mick Schumacher a Formula-4-ben. Fejlődési íve jóval lassabb, mint Verstappené, idén azonban az F3-as bajnoki címet a PREMA Theodore istálló pilótájaként sikerült bezsebelnie.

Verstappen három és fél évvel ezelőtt azonnal beleugrott egy Formula-1-es autóba, a Toro Rossónál nem is vallott szégyent, alig egy évvel később pedig már a Red Bull anyacsapatánál versenyezhetett és amikor lehetősége nyílik rá, gyűjtögeti a futamgyőzelmeket.

Schumacher és Verstappen 1994-ben, hamarosan fiaik csaphatnak össze


„Rengeteg olyan pilóta létezik, akik azt hiszik, mindig a saját fejük után kell menniük. Mick viszont mindig úgy állt hozzá, hogy tanulni szeretne. Mick (Schumacher) olyan versenyző, aki rengeteget dolgozik, nem olyan őrült, mint Max” – idézi Frits van Amersfoortot a Sport1.

„Mick használja a fejét. Éppen ez az erőssége, hogy úgy akar versenyeket nyerni, hogy használja a fejét és ez be is válik neki. Valószínűleg megtanulta édesapjától, hogy a versenyzés nem pusztán abból áll, hogy csak vezeted az autót, keményen is kell dolgozni. Ezért is érte el eddig azokat, amiket akart” – tette hozzá a holland szakember.

A Formula-1 korábbi mindenható ura is megerősíti, remek munkát végez az ifjú német. „Mick a legjobb úton jár ahhoz, hogy a Formula-1-be kerülhessen. Fantasztikus munkát végez. Nagy kár, hogy édesapja jelenleg nem tudja ebben támogatni” – mutatott rá Bernie Ecclestone.

Mick Schumacher azonban inkább lépésről lépésre halad, jövőre a Formula-2-ben szerepelhet, 2020-ban azonban már elképzelhető, hogy tagja lesz a száguldó cirkusz mezőnyének. Fernando Alonso is biztatja korábbi nagy riválisának fiát, hogy ne vegyen magára extra terhet, így is bőven elég adódhat számára, az idő pedig úgyis eldönti, meddig juthat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: