DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Sainz: Schumacher neve kapukat nyit meg

Egy versenyzői legenda fiaként autóversenyezni egyrészt egyszerűbb, mert könnyebben nyit meg ajtókat a fiatalok előtt, másrészt azonban extra nyomással is jár, legalábbis Carlos Sainz szerint.

Az ifjabb Sainz saját maga is megtapasztalhatta pályafutása kezdetén, hogy vezetékneve miatt több lehetősége adódott, könnyebben került be különböző juniorsorozatokba. Ugyanakkor egyáltalán nem könnyű a helyzet, mert minden más versenyző elsősorban őt akarja legyőzni, ami az elején rosszul is elsülhet. Hasonló ívet lát Mick Schumacher karrierjében is a spanyol pilóta.

Carlos Sainz a ralizás világának ikonja, kétszeres bajnokként vonult vissza. Örökre a rajongók emlékezetébe vésődhetett az 1998-as szezonzáró, amikor kényelmesen haladt harmadik összetett győzelme felé, amikor alig néhány száz méterrel a cél előtt Toyota Corollája kigyulladt és leállt. Nem sikerült újraindítani, így elképesztő balszerencsével csúszott ki a trófea Sainzék kezéből.

Schumacher a kezdetektől jobban szem előtt van híres édesapja miatt


Az átlagosnál nagyobb nyomást kell elviselni, ha egy legenda fiaként kezdi valaki a versenyzést, ez el is tarthat egy darabig, a figyelem középpontjában a juniorsorozatokban is mindenki a híres pilóta fiát szeretné legyőzni. „A pályafutásunk kezdetén kifejezetten nagy nyomással kell megküzdenünk, ezt láthattuk Mick Schumachernél is” – nyilatkozta a fiatal spanyol a Formel1 szakoldalnak.

„Az összes szülő azt mondja a gyerekének, hogy először is Mick Schumachert kell legyőzni. Velem ugyanez volt annak idején a helyzet. A Schumacher név könnyebben nyit meg ajtókat számára, de Mick nem kerülhetne a Formula-1-be, ha nem nyer semmit” – összegezte Sainz a helyzetet.

Amikor nyár közepén ugrásszerűen feljavult a hétszeres világbajnok fiának teljesítménye, a média azonnal elkezdett azon spekulálni, hogy azonnal bekerülhetne a Formula-1-be, ahogy 2015-ben Max Verstappennel is történt. Schumacher nyerő szériája sokáig kitartott, így végül nagy hátrányból fordítva bezsebelte az F3-as bajnoki címet. A száguldó cirkuszban való bemutatkozására azonban még biztosan várni kell, ő maga sem szorgalmazta ezt. Később azonban jó eséllyel érkezik, ahogy erre Lewis Hamilton is számít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: