DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
WEC

Hülkenberg kórházba küldte ellenfelét?

Az F1-ből is ismert Nico Hülkenberg fantasztikus győzelmet aratott a Le Mans-i 24 óráson, ám utólag akad olyan versenyzőtársa, aki gratuláció helyett inkább tőle várt volna bocsánatkérést.

Roald Goethe amatőr versenyzőről van szó, aki a GTE kategóriában indult, Stuart Hall és Francesco Castellacci versenyzőtársaival osztozva az Aston Martin volánján. A verseny 17. órában éppen Goethe vezette az autót, amikor Hülkenberg kissé agresszívan tette be mellé a kerékvetőre a sokkal nagyobb tempóval érkező LMP1-es Porschét, mivel szemlátomást nem akart időt veszíteni a lekörözéssel.

Hogy a két autó összeért-e, az a fenti videóból nem derül ki egyértelműen, de Goethének az egyik szurkoló elküldött egy képet (lásd lentebb), ami alapján jobban kivehető, legalábbis sejthető a kontakt. Goethe mindenesetre állítja, nem ő hibázott, hanem Hülkenberg küldte őt bele a falba, aminek folytán két csigolyája is eltört. Minimum egy bocsánatkérést várt volna tőle és a Porschétől. Egy győzelem margójára…

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy ilyen remek sebészorvosom van itt, Monacóban” – mondta el megkönnyebbülten az Autosportnak nyilatkozva a német hosszútávú versenyző, miután saját lábán hagyta el a kórházat. „Egy kulcslyukas műtétem volt: egy gerincemelőt építettek meg a sérült részre, ami köré rögzítő anyagot is tettek. Jól érzem magam, és már gyalogolni is tudok, igaz, még elég lassan.”



A balesethez visszakanyarodva Goethe szent meggyőződéssel állítja: „Noha a szemből készített felvételek alapján úgy tűnhetett, hogy csak magamtól elveszítettem a kontrollt az autóm felett letérve a poros ívre, vagy csak szimplán bénán vezettem, a balesetet valójában az okozta, hogy az LMP1-es Porsche hozzám ért, és leküldött engem a poros részre.” 

Az 55 éves pilóta a WEC-ben folytatni szeretné pályafutását, és már a következő, nürburgringi 24 óráson is rajthoz szeretne állni, ám Le Mans-ba lehet, hogy soha nem fog visszatérni, amennyiben nem változtatnak a pálya biztonsági feltételein. „A baleset nem ölte ki belőlem a motorsport iránt táplált szenvedélyemet, viszont egy védetlen betonfalat találtam el, ezért ami előtt visszatérek Le Mans-ba, látni szeretnék néhány gumibálát, vagy biztonságosabb korlátokat az ilyen helyeken” – szólalt fel a biztonság fokozása érdekében Goethe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: