Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 21. szerda

LMP1

A Porschénál szorítottak helyet Hartley-nak

Azok után, hogy a Toro Rossótól, így pedig Formula-1-ből is kiszorult, Brendon Hartley visszatért oda, ahol legnagyobb sikereit érte el: a Porschéhoz. Igaz, egyelőre csak „ott van”, és egyik autóban sem kapott még helyet...

részletek

Lotterer: Alonso véleménye az év vicce

Fernando Alonso szerint a privát LMP1-es autók ugyanolyan gyorsak, mint a hibrid Toyoták. Andre Lotterer csak nevetni tud ezen, de a korábbi porschés versenyzők is jót derülnek.

részletek

Majdnem 20 év után állhatna dobogóra Silverstone-ban Button

Hazája F1-es versenyén, Silverstone-ban sohasem tudott dobogóra állni Jenson Button, utolsó emléke a pódiumról még a Formula-3-ból datálódik, ennek viszont már lassan 20 éve. Most a WEC-ben törné meg az átkot.

részletek

A Haasnál tesztelhet a legifjabb Fittipaldi

A legifjabb Fittipaldi, Pietro 2018-as tervei között az IndyCar, a WEC és a Formula-1 szerepeltek, utóbbi teszt formájában. Az F1-es bevetés veszélybe került, miután lábát törte a WEC-ben, de a Haasnál továbbra is terveznek vele.

részletek

LMP1: A Toyota győzelme nem verseny volt

Már előzetesen is sokan tartottak attól, hogy a Toyota fölénye akkora lesz Le Mans-ban, hogy nem marad izgalom. A rivális Rebellion pilótája szerint ez egy rendkívül unalmas felvonulás volt.

részletek

Button számára csak a csalódás maradt

Jenson Button alig várta, hogy elrajtolhasson a Le Mans-i 24 órás versenyen, ám reményei a jó eredményre szertefoszlottak, mielőtt egyáltalán autóba ülhetett volna. Pedig a tempó egészen kiemelkedő.

részletek

Button hátast dobott első éjszakai köreitől

Le Mans-ra készülve élete első éjszakai etapját teljesítette Jenson Button, aki sötétben versenyezve úgy érzi, mintha bizonyos kanyarokban kétszeresére gyorsult volna alatta az autó.

részletek

Az F1 hőskorát idézi a WEC jövőképe

Hatalmas fejlesztői szabadság, változatos és dögös autók, számtalan klasszikus gyártó – amit sokan a mai F1-ből hiányolnak, az két év múlva a felfrissített Hosszútávú-világbajnokságban éledhet újra.

részletek

A Nordschleife-körrekordra is fáj a Porsche foga

A Porsche átalakított LMP1-es autójával nemrég az F1-es körrekordnál is gyorsabb tudott lenni Belgiumban, most hasonlóra készülnek, és a legendás Nordschleife immár több mint harminc éves pályacsúcsát adnák át a múlnak.

részletek

Button Alonso ellen harcol Le Mans-ban

Fernando Alonso mellett Jenson Button is életében először indul a Le Mans-i 24 órás versenyen, mindketten az LMP1-es kategóriában, de külön csapatban. Az egykori csapattársak újra csatázhatnak.

részletek

Hét gyártó, olcsóság – alakul a WEC jövője

Reform előtt áll a Hosszútávú-világbajnokság. Mostanra egyetlen egy autógyártót érdekel a széria, amely a túlélés érdekében 2020-ra jelentősen átalakulna. Jean Todt mesélt az elképzeléseiről.

részletek

A Porsche megdöntötte Hamilton körrekordját

Óriási mérföldkő az autóversenyzésben. A Spa-Francorchamps-i versenypályán Lewis Hamilton tavaly pályacsúcsot autózott az időmérőn, ezt azonban egy LMP1-es Porsche megdöntötte.

részletek
Olvastad már?