DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Majdnem 20 év után állhatna dobogóra Silverstone-ban Button

Hazája F1-es versenyén, Silverstone-ban sohasem tudott dobogóra állni Jenson Button, utolsó emléke a pódiumról még a Formula-3-ból datálódik, ennek viszont már lassan 20 éve. Most a WEC-ben törné meg az átkot.

Alighanem mindenki ismeri azt a mondást, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában. Ha valami, akkor ez Jenson Buttonra határozottan igaz, ugyanis hiába nyert pályafutása során tizenöt futamot és állt ötvenszer dobogóra, hazája versenyén, a Brit Nagydíjon ez egyszer sem sikerült neki - legjobb eredménye Silverstone-ban három negyedik hely 2004-ből, 2010-ből és 2014-ből.

2009 világbajnoka legutóbb 1999-ben, még Formula-3-as versenyzőként végzett az első háromban bármilyen Silverstone-i versenyen, most érthető módon a régi emlékeket idézné meg - immár a WEC, vagyis az endurance-világbajnokság mezőnyének tagjaként.

02118006_049



„17 évig versenyeztem itt és soha nem végeztem az első háromban, pedig elég király itt a pódium” - gondolkozott el Button, aki az SMP Racing 11-es rajtszámú LMP1-es gépén osztozik Vitalij Petrovval és Mihail Aljosinnal. „Óriási lenne dobogóra állni, persze ehhez még rengeteg munka vár ránk. De ezt valószínűleg kitűzhetjük magunknak célként.”

Ahhoz, hogy Buttonék lehessenek a legjobb privát alakulat (ezzel pedig dobogóra is álljanak), legkomolyabb ellenfélként valószínűleg a Rebellion Racinget kell majd legyőzniük, amely egyébként Le Mans-ban (ahol Button nem volt ott) is harmadik lett a két Toyota mögött.

„Tudjuk, hogy sok munka vár ránk, de óriási potenciál van az autóból. Csak ki kell sajtolni belőle. Nagyon más az autónk a Rebellionéhoz képest, szóval abból kell kihoznunk a legjobbat, amink van. Arra számítok, hogy teljesen máshogy fejlődik majd a verseny Le Mans-hoz képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: