Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat

LeMans

Quartararo: Mintha a győzelemért harcoltunk volna

A három fő vb-aspiráns a kilencedik helyért csatázott a Francia GP hajrájában: a petronasos már bevallottan az összetettre koncentrált, Mir szerint pedig egy rossz futam belefér. Dovizioso eközben több pontot is hozhatott volna rajtuk, ha jól választ gumit.

részletek

Petrucci: Úgy éreztem, senki sem bízott bennem

Az esős Francia GP győztese szerint szárazon is dobogós lehetett volna, de a hajrában nagyon tartott a Honda idei első pódiumát szerző Alex Marqueztől. A legjobb hármas értékelése Le Mans-ból.

részletek

Petrucci őrült-esős futamot nyert, Alex Marquez második

Alaposan megkavarta a lapokat az eső a Francia GP-n, amelyen végül a ducatis olasz győzött a Honda idei első dobogóját szerző újonc és a KTM-es Espargaro előtt. A fő esélyesek a tizedik hely táján.

részletek

Quartararo húzta be a pole-t a Ducatik előtt

Nem volt ellenfele a Francia GP időmérőjén a hazai közönsége előtt szereplő vb-éllovasnak: a petronasos bő két tizeddel múlta felül Millert és Petruccit. A fő kihívó Mir a Q2-be sem jutott be.

részletek

Quartararo tört az élre az időmérő előtt

A világbajnokságot vezető petronasos volt a leggyorsabb hazai nagydíjának harmadik edzésén, megelőzve Oliveirát és Morbidellit, az összetettben legfőbb kihívó Mir viszont a tízbe sem fért be.

részletek

Miller volt a felszáradó pálya ura

Ahogy azt a felemás körülmények között megszokhattuk, ezúttal sem volt ellenfele a Pramac ausztráljának. Vinales és Nakagami követte őt a sorban, Quartararo és Dovizioso is tízen kívül.

részletek

Koronavírus a Yamahánál, egy Aprilia az élen az esőben

Hat mérnökét is kénytelen nélkülözni a japán gyártó Le Mans-ban, ahol esős idő fogadta pénteken a MotoGP mezőnyét. Smith volt a leggyorsabb, de a Ducatik mutatták a legjobb formát a vizes pályán.

részletek

Podcast: A mi Le Mans-i 24 órásunk

Ugyan a pandémia miatt nem a szokásos időpontban, de idén is megtartották a Le Mans-i 24 órást viadalt, a #FormulaHUPodcast törzsgárdája pedig górcső alá vette a történéseket, az eredményeket, amit nyakon öntöttünk saját élmények felidézésével is.

részletek

Akio Toyoda elnök személyesen kommentálta a TOYOTA GAZOO Racing történelmi Le Mans-i diadalát

A Toyota világszintű elnöke, a Morizo néven maga is versenyző és mesterpilóta Akio Toyoda személyesen kommentálta a Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing történelmi diadalát, amelyet a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) legendás 24 órás Le Mans-i futamán aratott, megemlékezve arról is, hogy a versenyistálló másik csapata ugyanezen a versenyhétvégén a Rally Világbajnokság (WRC) törökországi futamán szerezte meg az első helyet. Az elnök egyszerre fejezte ki a páratlan siker felett érzett örömét, és buzdította csapatát szerényen még keményebb munkára a hibák kiküszöbölésére.

részletek

Nyilvános főpróbát tartott Le Mans-ban a Toyota GR Super Sport

A legendás Circuit de la Sarthe versenypályán, közvetlenül a Le Mans-i 24 órás futam rajtját megelőzően megmutatta leendő hosszú távú versenyautójának prototípusát a Toyota.

részletek

LM24 12. óra – Parázs GT-küzdelem

Az izgalmakat az elmúlt órákban nem az LMP1, hanem a három másik kategória tartogatta: ott viszont alaposan zajlik az élet, miközben Kobayashiék első Le Mans-győzelmük felé haladnak.

részletek

LM24 9. óra: Balesetek, safety car, dráma

Három safety car-fázis, egy hatalmas és több kisebb baleset, a második helyezett Toyota szerelése és szoros csaták a négyből három kategória élén – így foglalhatjuk össze a Le Mans harmadik nyolcadát.

részletek
Olvastad már?