Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 28. szerda

Túraautó hírek

Tim Gábor: a szükséges pénz bő 70%-a megvan

Úgy tűnik, hogy a szurkolók és kisebb-nagyobb támogatók segítségével összejöhet a szükséges háttér és a népszerű pilóta ott lehet a Clio Cup Europe hungaroringi állomásán.

részletek

Szabó Krisztián rovata: Győztest lecserélni

A Cupra a Zengő Motorsporttal lett az első szezon bajnoka, idén mégis Mattias Ekström csapata viszi az elektromos túraautós projektet. Miért cserél le egy gyár egy győztes csapatot?

részletek

Ezek az F1-esek igazolhatnak a DTM-be

Alonso megígérte Gerhard Bergernek, hogy versenyezni fog a túraautós szériában, de egy másik világbajnok is érdeklődik. A sorozat főnöke egy németet szeretne leginkább megszerezni.

részletek

Verstappenre néz fel a M1RA 15 éves pilótája

A Swift Cup Europe bajnokságban kap lehetőséget a bizonyításra idén a 15 éves Csermely Móric, a M1RA versencyspaat által felkarolt versenyző egy 1.4-es Suzuki Swift volánja mögött.

részletek

Minden időmérőt megnyerne a magyar tehetség

Bucsi Attila a magyar autósport egyik nagy tehetsége, amit már tavaly is bizonyított a Swift Cup Europe-ban: a hat időmérőből négyet megnyert, a tizenöt futamból tízen dobogós helyen ért célba.

részletek

Új szerepben a M1RA szimulátor-világbajnoka

Báldi Gergő kétszer megnyerte a WTCR hivatalos e-sport bajnokságát, tavaly már valódi versenyautóban szerzett dobogós helyezéseket, idén pedig menedzserként lép vezetői szerepkörbe.

részletek

Dupla idény: Michelisz az ETCR-ben is indul

Pályafutása legsűrűbb szezonjára vállalkozott a WTCR 2019-es bajnoka: Michelisz Norbert az elektromos világkupán (ETCR) is rajthoz áll megszokott bajnoksága mellett a Hyundai színeiben.

részletek

A DTM-ben is felbukkanhat idén Sebastien Loeb

A sokoldalú ralilegenda a hírek szerint a Red Bull–Ferrarit teszteli Spában. A 2021-es csapatbajnok AF Corse istállónál pedig jó pár versenyre kiadó egy hely az idei szezonban.

részletek

Rácz Gergő a túraautózás központjában

Márciusban megkezdi a tesztelést Rácz Gergő, aki a brit MINI Challenge JCW kategóriájában a tavalyi bajnokcsapatnál, az EXCELR8 Motorsportnál versenyez 2022-ben.

részletek

Bocsánatot kért a DTM-szezonzáró antihőse

Három nappal a Norisringen történtek után a közösségi médiában adott életjelet Kelvin van der Linde. Privátban bocsánatot kért Liam Lawsontól – elmondta, a rajongók által tanúsított gyalázkodás rosszul esett neki.

részletek

Marko: Tiltsák el a piszkos van der Lindét

A Red Bull főtanácsadója szerint feltétlenül el kellene tiltani a DTM-ben botrányos versenyzést bemutató Mercedes-pilótát. Szerinte nincs helye a pályán ilyen piszkos manővereknek, ráadásul többször.

részletek

Csapatutasítás, Götz a DTM új bajnoka

Elképesztő történéseket hozott a szezon utolsó futama a Norisringen: Van der Linde a rajt után kiütötte Lawsont és később kis híján Götzöt is – a német végül a többi Mercedes masszív segítségével nevető harmadikként bajnok lett.

részletek