DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Túraautó

Michelisz dobogó nélkül is növelte előnyét

Idén először maradt pódium nélkül egy hétvégén a Hyundai magyarja, aki egy negyedik és ötödik helyett gyűjtött Uruguayban, de így is magabiztosan őrzi a vezetést.

A hétvégén Uruguayban, El Pinarban versenyzett a TCR Világsorozat mezőnye. A szombati időmérőn a bajnokságot vezető Michelisz Norbert a harmadik helyet szerezte meg Yann Ehrlacher és Mikel Azcona mögött.

A vasárnapi első, kétszer is biztonsági autóval megszakított futamot meg is nyerte a Lynk & Co franciája a Hyundai spanyolja előtt. Michelisznek viszont akciódús versenye volt, a Lynk & Co többi versenyzői kemény manőverekkel vetődtek be mellé: előbb Thed Björk, majd egy kontakt árán Santiago Urrutia is megelőzte, amit kihasználva Nestor Girolami is elé került.

Sőt, ideiglenesen még Ma Qing Hua is lenyomta a magyart, aki mellett a csata hevében Esteban Guerrieri is elment – ők ketten azonban koccantak, amit Norbi ki tudott használni. A befutónál, a célvonal előtt pedig Girolami végül márkatársként elengedte Micheliszt, aki így az ötödik pozícióban futott be – amiből néhány órával később negyedik lett, mivel Urrutiát megbüntették a Girolamival történt incidense miatt.

A második futam startja nem alakult zökkenőmentesen: egyrészt a fordított pole-os Ma autója a rajtrácson ragadt, másrészt a rajtnál problémák voltak a lámpákkal, a piros kialvása helyett a sárga fények villantak fel, de néhányan így is elrajtoltak – emiatt pedig jött a piros zászló és a megszakítás.

Az első helyet sokáig a helyi szériában szereplő brazil, Pedro Cardoso őrizte, a táv második felében viszont levadászta Björk, így újfent a Lynk & Co ünnepelhetett győzelmet. A dobogót egy márkatárs, Urrutia tette teljessé, majd jött Guerrieri, míg Michelisz az ötödik helyen futott be, nyomában hyundaios kollégáival.

Mindez azt is jelenti, hogy bár idén először zárt pódium nélkül egy hétvégét, Michelisz mégis összességében növelte (25 pontra) az előnyét a TCR World Tour tabelláján. Guerrieri elveszítette, majd visszaszerezte a második helyét, ugyanis az első futamot megnyerő Ehrlacher a Cyan Racing közlése szerint elektronikai problémák miatt pont nélkül maradt a második versenyen, így a franciát még Björk is átlépte az összetettben.

FRISSÍTÉS: Urrutiát később kizárták a második versenyről a motorral kapcsolatos szabálytalanság miatt, így Guerrieri és Michelisz (és a többiek) is javítottak egy-egy helyet.

A szezon október közepén, Kínában folytatódik az utolsó előtti fordulóval.

Az 1. futam végeredménye:

1. Yann Ehrlacher Lynk & Co  
2. Mikel Azcona Hyundai +0.687
3. Thed Björk Lynk & Co +2.639
4. Norbert Michelisz Hyundai +10.638
5. Néstor Girolami Hyundai +10.734
6. Esteban Guerrieri Honda +10.979
7. Santiago Urrutia Lynk & Co +11.255
8. Pedro Cardoso Peugeot +12.927
9. Juan Angel Rosso Toyota +13.867
10. Matías Rossi Toyota +14.599

A 2. futam végeredménye:

1. Thed Björk Lynk & Co  
2. Pedro Cardoso Peugeot +1.281
3. Santiago Urrutia Lynk & Co +1.964
4. Esteban Guerrieri Honda +4.410
5. Norbert Michelisz Hyundai +10.790
6. Mikel Azcona Hyundai +11.255
7. Dušan Borkovic Honda +12.488
8. Ma Qing Hua Lynk & Co +12.797
9. Néstor Girolami Hyundai +17.125
10. John Filippi Audi +18.394
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: