DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
Túraautó

Michelisz 7. és 8. Kínában, csökkent az előnye

Idei leggyengébb hétvégéjét produkálta a TCR World Tour címvédő magyarja, akinek tíz pontra olvadt a fórja a makaói finálé előtt. Azcona és Ma húzta be a győzelmeket.

Kínában, Zhuzhouban rendezték a hétvégén a TCR Világsorozat idei utolsó előtti állomását, ahol a helyi TCR-széria szereplőivel együtt összesen 30 fős mezőny gyűlt össze. A prímet persze a World Tour-indulók vitték, az időmérőn konkrétan a Lynk & Co versenyzői: Santiago Urrutia révén kisajátították az első három helyet, míg a bajnokságot vezető Michelisz Norbert az ötödik pozícióba kvalifikálta magát.

 

1. futam: Azcona-parádé az esőben

A szombati első verseny aztán már nem a hazai gyártó pilótáiról szólt, a folyamatosan erősödő esővel és többszöri biztonsági autós fázissal tarkított futamon ugyanis Mikel Azcona parádézott elsősorban: a Hyundai spanyolja remek vezetéssel vadászta le ellenfelét, és idei első győzelmét aratta. Esteban Guerrieri zárt másodikként a Hondával, míg a Lynk & Cók közül Thed Björk fért fel a pódiumra.

tcr-michelisz-kina



Michelisz számára kalandosan-problémásan alakult a viadal, a felvezetőkörön eltört a stabilizátora, így végül hetedikként látta meg a kockás zászlót: épp ő lett az utolsó, akit még elkapott az esőgumikra váltó Marco Butti. A címvédő magyar előnye így lecsökkent Björkkel és Guerrierivel szemben: 15, illetve 16 ponttal vezetett a svéd és az argentin előtt a szombati napot követően.

 

2. futam: Utolsó körös hazai győzelem

A vasárnapi fordított rajtrácsos versenyen Nestor Girolami indulhatott a pole-ból, és sokáig úgy tűnt, a BRC harmadik pilótája rajt-cél győzelmet arat. Az utolsó körben az őt végig üldöző Ma Qing Hua megtámadta és meg is előzte, így hazai pályán aratott győzelmet a Lynk & Co kínai pilótája. A dobogó alsó fokát szintén a fináléban bukta el Guerrieri, miután Yann Ehrlacher és Santiago Urrutia is megelőzte.

Michelisz a startnál visszacsúszott a tizedik pozícióba, onnan két helyet nyert Filippi visszaelőzésével és azzal, hogy Azcona elengedte őt. Mindez pedig azt jelentette, hogy Guerrieri tíz pontra csökkentette a hátrányát Norbival szemben a november közepén esedékes makaói finálé előtt – igaz, viszont a vasárnap tizedik Björk távolodott tőle (19 pont), de még Ehrlacher (23 pont) és Azcona (27 pont) is lőtávon belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: