Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 20. kedd

Túraautó hírek

DTM: Rast győzött a száradó pályán

Több fordulatot is tartogatott a nedves aszfalton induló, de később felszáradó pályán zajló szombati verseny a Lausitzringen, amelynek végén ismét kisajátította a teljes dobogót az Audi.

részletek

Müllernek 89 ezreden múlt a 4/4 győzelem

A nagyrészt Robin Frijns és René Rast élen zajló csatájáról szóló második lausitzringi DTM-futamon hajszál híján Nico Müller csente el a győzelmet, miután nagyot zárkózott a frissebb gumikon.

részletek

DTM: Müllernek háromból három, dobogón a BMW

Különféle módokon pénteken és szombaton is szerzett egy-egy győzelmet az Audi svájci pilótája, aki így háromból három sikernél jár. A Lausitzringen a rajttól kezdve kezében volt az irányítás.

részletek

DTM: Szoros csatában nyert Rast Spában

Jelentős esély nyílt Nico Müller duplázására a Német Túraautó-bajnokság szezonnyitóján, a címvédő azonban vissza tudta előzni márkatársát a hajrában. Az első öt helyen ismét a domináló Audi végzett.

részletek

DTM: Az Audi dominálta a szezonnyitót

Fölényes győzelmet aratott az Audi és Nico Müller a Német Túraautó-bajnokság idei első futamán Spa-Francorchampsban. A legjobb BMW-s autó mindössze az ötödik lett.

részletek

M1RA-tarolás a TCR Kelet-Európa nyitányán

A pandémia miatti szünetet követően a horvátországi Grobnikban rajtolt el a TCR kelet-európia túraautó-bajnoksága. Az időmérőt és mindkét futamot Michelisz Norbert csapata, a M1RA nyerte.

részletek

Az új Corollából épült hibrid versenyautó

A 2018-ban bemutatott, új generációs Corolla alapjaira épül a Cosworth TOCA Hybrid. A brit túraautó-bajnokság nagy szenzációja nem a Toyota megszokott gyári benzin-elektromos hajtásláncát alkalmazza.

részletek

Borkovic és Bucsi a M1RA új versenyzői

Már a hétvégén visszatér a pályára a M1RA, amelyben a Michelisz Norbert által mentorált, mindössze 12 éves Bucsi Attila és az Európa-bajnok túraautós, Dusan Borkovic a Salzburgringen ül autóba.

részletek

Kubica: Az F1 a csúcs, de a DTM sincs messze

Reálisan látja első túraautós szezonjának esélyeit a 35 éves újonc: a DTM színvonala nagyon magas, nincs messze az F1-től és WRC-től, a tapasztalat nagyon hasznos, a más kategóriákban szerzett rutin pedig nem sokat ér.

részletek

Megjött a DTM (újból) módosított naptára

Jó hír, hogy az előző verzióhoz képest a júliusi 12-i nyitány maradt, de sok egyéb egyezést nem találunk: duplák, új pálya, hét helyett csupán három ország alkotják a tíz fordulót.

részletek

Berger nagyon kéri, ne mondjatok le a DTM-ről

A sorozat útját egyengető Gerhard Berger elismeri, hihetetlenül nagy bajba került a DTM jelene és jövője, ám a legnagyobb csapás az lenne, ha a hírek fényében a nézők is elfordulnának a sorozattól.

részletek

Kiszáll az Audi a DTM-ből

Lehúzza a rolót a német bajnokság leghűségesebb résztvevője, 2021-től csak a Formula-E-ben lesz gyártóként érintett. Ezzel a BMW egyedüli résztvevőként marad a rajtrácson.

részletek
Olvastad már?