DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Michelisz Norbert a TCR World Tour bajnoka!

A biztonságos nyolcadik helyen futott be a második makaói futamon, ezzel pedig 2019-es WTCR-sikere után újra felért a nemzetközi túraautózás csúcsára.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban került sor a TCR World Tour szezonzáró makaói második versenyére. Michelisz Norbert a bajnokság éllovasaként várhatta a piros lámpák kialvását a tizedik helyről, míg ellenfelei közül Rob Huff a hatodik, Yann Ehrlacher a nyolcadik pozícióból vághatott neki a kilenckörösre tervezett távnak.

A start után egyből baleset történt, egy helyi pilóta és Ben Bargwanna is falazott, így beküldték a safety cart. Az élen Santiago Urrutia megtartotta a vezetést Frederic Vervisch és Thed Björk előtt, míg a bajnokesélyesek előrelépdeltek néhány helyet: Huff a negyedik, Ehrlacher a hatodik, Michelisz a kilencedik helyen haladt – pedig a francia is megsimította a falat a Mandarin-kanyarban.

 tcr-michelisz-makao-2



Az újraindítást követően sokáig csak egymás mögött haladtak az élmezőny tagjai, aztán a nyolcadik körben előretörtek az Audik: Vervisch átvette a vezetést Urrutiától, Huff pedig megelőzte Björköt és feljött harmadiknak. Fél körrel később jött azonban a döntő dráma, Huff autójának ugyanis egy apró kontakt hatására felnyílt a motorháztetője, így ki kellett állnia a bokszba – ezzel már a Björk által elengedett Ehrlacher volt a harmadik, Michelisz pedig a biztonságos nyolcadik pozícióban haladt.

Az utolsó körök már nem hoztak változást: Vervisch győzött (idén először) Urrutia és Ehrlacher előtt. Michelisz Norbert pedig a nyolcadik helyen ért be, ezzel pedig megnyerte a bajnokságot: a 2019-es WTCR világkupa-győzelem után lett ismét bajnok a nemzetközi túraautózás aktuális csúcssorozatában! A számok alapján megérdemelten, hiszen a BRC Hyundai magyarja szerezte a legtöbb – szám szerint négy – győzelmet a 2023-as idényben, s Ehrlacher-vel megosztva övé volt a legtöbb (3) pole is.

A tabellán amúgy Huff problémája után Ehrlacher lett a második, Norbi csapattársát, Mikel Azconát pedig a hondás Nestor Girolami és a győztes Vervisch is átlépte az összetettben, így az argentin lett a negyedik, a belga az ötödik, a tavalyi WTCR-bajnok pedig a hatodik a Világsorozat első szezonjában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: