DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Michelisz 4. hellyel növelte az előnyét

Kétszer is meglökték, de így is közel végzett a dobogóhoz a TCR második sydney-i futamán a magyar pilóta, aki ezzel ismét egyedül vezeti az összetettet.

Magyar idő szerint szombat reggel került sor a TCR Világsorozat második futamára a Sydney Motorsport Parkban. A TCR Australiában érvényes szabályok értelmében a rajtrács első tíz helyén az első verseny top 10-ét láthattuk, de fordított sorrendben, így Michelisz Norbert az előző napi nyolcadik pozíciója révén a harmadik kockából várhatta a piros lámpák kialvását.

A startnál a Michelisz mellől induló helyi menő, Aaron Cameron tört az élre, viszont kiugrásgyanús volt az elrugaszkodása. A BRC Hyundai magyarját hátulról megpöckölték az első kanyarban, de így is tartani tudta a negyedik helyét, amely az első körök után második hellyé változott, miután Thed Björköt megelőzte, Nestor Girolami pedig a falba állt – ez utóbbi miatt a safety cart is beküldték.

tcr-michelisz-hyundai-sydney-1



Mindeközben ráadásul a két fő bajnoki rivális pórul járt: Mikel Azcona (akit az első futamon utólag soroltak a másodikról a harmadik helyre) az első körben keveredett csetepatéba, míg Yann Ehrlacher-t hátulról torpedózták meg, így ő a bokszba is kényszerült rövid időre, de Michelisz spanyol csapattársa is kikerült a pontszerzők közül.

Az újraindításnál már tudni lehetett, hogy Cameron öt másodperces büntetést kapott a rajtnál történt kiugrásért. A második Micheliszt viszont Björk támadta az első kanyar féktávjánál, ám összekoccantak: Norbi visszacsúszott az ötödik helyre, a svéd autója pedig meg is sérült, így kiállt a bokszba. Ezzel Rob Huff került a második, a pénteki győztes Will Brown a harmadik, Frederic Vervisch pedig a negyedik pozícióba.

Brown viszont elképesztő tempót diktált, néhány kör alatt átvette a vezetést, és végül be is húzta az újabb győzelmet. Cameron hiába futott be másodikként, a büntetése miatt hátrasorolódott, így a dobogóra a két Comtoyou Audi, Huff és Vervisch állhatott fel. Michelisz szintén előrelépett a negyedik helyre, ezzel a magyar versenyző ismét egyedül vezeti az összetettet. Ehrlacher a kilencedik helyig kapaszkodott fel, emiatt Huff vette át tőle a tabella második helyét, aki amúgy hat pontra megközelítette Micheliszt.

Az első ausztrál forduló itthoni idő szerint 9:55-kor zárul a harmadik futammal, amelynek rajtsorrendje a hétvége eddig szerzett pontjai alapján áll össze – azt a versenyt is élőben lehet követni a TCR YouTube-csatornáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: