DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Michelisz futamot nyert Bathurstben, egyetlen pont a hátránya

A BRC Hyundai magyar pilótája nyerte a második versenyt, míg az utolsón ötödik lett, így egyetlen ponttal Ehrlacher és Huff mögött fordul Makaóra.

Köszönhetően a szombati versenyen elért tizedik helyének, Michelisz Norbert a pole-pozícióból vághatott neki a TCR Világsorozat második bathursti futamának. A rajtja azonban nem sikerült jól a magyar pilótának, ketten is megelőzték. De nem sokáig: Frederic Vervischt a második körben, a TCR Australiában szereplő Aaron Cameront pedig egy körrel később előzte vissza.

Michelisz pedig onnan már vissza sem nézett, a BRC Hyundai pilótája idei harmadik győzelmét a World Touron. Cameron lett a második a Peugeot-val, Vervisch visszalassulásával pedig Thed Björk a harmadik a Lynk & Cóval. A bajnokaspiránsok közül Rob Huff negyedikként, Yann Ehrlacher hetedikként, Mikel Azcona tizedikként futott be, mindez pedig azt jelentette, hogy Norbi visszavette a vezetést a bajnoki összetettben – még úgy is, hogy Ehrlacher egy helyet javított utólag, miután Vervischt megbüntették.

Az utolsó, harmadik futamra az első két verseny ponttermése alapján álltak fel a versenyzők a rajtrácsra, így a szombati győztes, Santiago Urrutia állhatott fel a pole-ba, mellőle Ehrlacher indulhatott, míg Huff az ötödik, Michelisz a hatodik pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását.

Ehrlacher rögtön az első kanyarokban az élre állt, nyomában két márkatársával, Urrutiával és Björkkel, míg Huff feljött a negyedik helyre. Michelisz az ausztrálok házi csatájába keveredett bele, de miután Cameron a harc hevében leszaladt a pályáról, visszaszerezte a hatodik pozíciót. Az ötödik körben aztán Urrutia falnak csapta a Lynk & Cót a második helyről, így mindenki javított egy helyezést: Huff feljött a harmadik, Norbi az ötödik pozícióba.

A nyolcadik körben Jordan Cox félreállása miatt beküldték a safety cart, majd Cameron szintén kiállni kényszerült. A versenyt pedig már nem is tudták újraindítani, Azcona ugyanis a biztonsági autó mögött csapta falnak a Hyundait és esett ki a tizedik helyről.

Mindez azt is jelentette, hogy Ehrlacher nyerte az utolsó versenyt a legendás Mount Panoramán, megelőzve Björköt és Huffot. Michelisz ötödikként Tony D’Alberto mögött, ezzel pedig Ehrlacher és Huff is újfent elé ugrott a bajnoki tabellán, a pontazonossággal álló francia és brit előnye azonban egyetlen pont csak a Hyundai magyarjával szemben, azaz hárman gyakoratilag egálban fordulnak a jövő hétvégi makaói fináléra. A Cyan Racing ellenben már most bebiztosította elsőségét a csapatok értékelésében. A TCR Australia bajnoki címét pedig Josh Bucan zsebelte be. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: