DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Dobogóra állt, ütközött és újra vezet Michelisz

Mozgalmas hétvégét teljesített a TCR World Tour Argentínában, ahonnan a Hyundai magyarja egy második és egy negyedik hellyel távozhatott.

Egy héttel az uruguayi forduló után Argentínában, a helyenként roppant széles La Pedrera-i pályán folytatódott a TCR Világsorozat 2023-as idénye. A pole-t még a hétvégének bajnoki éllovasként nekivágó Yann Ehrlacher zsebelte be, utána viszont már nem neki jött ki a legjobban a lépés.

 

A szombaton rendezett első versenyen előbb Michelisz Norbert tört az élre, aztán viszont a csaták után Rob Huff keveredett az első helyre. A több biztonsági autós fázis által is szétszabdalt versenyen a hajrában is a brit audis vezetett, a sarkában Mikel Azconával, Huff viszont a legvégén hibázott, így a győzelmet a WTCR tavalyi bajnoka húzta be – idén először nyert a spanyol –, ráadásul a BRC Hyundai kettős sikert aratott Michelisz második helye révén.

A fordított rajtrácsos második viadalon az élről startoló Nestor Girolami hazai közönség előtt győzött a Hondával. Ma Qing Hua lett a második a Lynk & Cóval, míg Huff újabb dobogós helyezést gyűjtött be. A bajnoki csatában pedig az utolsó körben történt az igazi dráma: Micheliszt a negyedik helyért támadta Ehrlacher, a két rivális azonban ütközött, a francia pedig a falban találta magát, míg a magyar behozta a célba az autóját negyedikként.

 

A történtek után Michelisz visszavette a vezetést az összetettben: jelenleg négy ponttal vezet a 2019-es világkupa-győztes a kétszeres WTCR-bajnok előtt, míg Huff és Azcona hátránya 23 és 27 egység honfitársunkkal szemben. Folytatás novemberben a két ausztrál állomással és a makaói fináléval.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: