DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Michelisz nyert Makaóban, növelte előnyét

Rajt-cél győzelmet aratott a TCR-szezonzáró első futamán a BRC Hyundai magyarja, ezzel ellógott a tabellán a dobogós Hufftól és a startot elrontó Ehrlacher-től.

Michelisz Norbert várhatta a pole-ból a TCR World Tour első versenyét, mellé viszont az egyik kihívó, Yann Ehrlacher állhatott fel Mikel Azcona időmérőt követő büntetésének köszönhetően, amit Rob Huff feltartásáért kapott.

tcr-michelisz-hyundai-makao-2



A verseny viszont álomszerűen indult magyar szempontból, Michelisz ugyanis megtartotta a vezetést, Ehrlacher azonban rettenetesen visszaesett, csak a tizedik helyen fordult az első kanyarokban. A francia persze gyorsan javított néhány pozíciót annak köszönhetően, hogy a többi Lynk & Co elengedte maga mellett, így feljött hatodiknak.

Michelisz eközben senkitől sem zavartatva vezetett Nestor Girolami előtt, Huffnak viszont többször is védekeznie kellett a keményen támadó Azconával szemben, aki a külső íven próbálkozott a 2012-es világbajnok ellen a Lisszabon-kanyarban.

A sorrend viszont már nem változott: Michelisz nyert, idén ezzel a negyedik győzelmét aratta a TCR Világsorozatban. Girolami lett a második, Huff a harmadik, míg Ehrlacher-nek meg kellett elégednie a hatodik hellyel Azcona és Frederic Vervisch mögött. Ezzel a vasárnapi fordított rajtrácsos viadalt megelőzően a BRC Hyundai magyarja 18 ponttal vezet Huff és 20-szal Ehrlacher előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: