DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Michelisz 10., elveszítette a bajnoki vezetést

Santiago Urrutia nyerte a TCR World Tour első bathursti futamát, amely után Rob Huff az élre állt a tabellán, a Hyundai magyarja viszont pole-t szerzett.

Néhány nappal a sydney-i futamok után a második ausztrál fordulóval folytatódott a TCR Világsorozat idénye a legendás bathursti pályán. Michelisz Norbert számára nem indult jól a hétvége, az időmérőn ugyanis már a Q1-ben kiesett, így csak a 11. helyre kvalifikálta magát. Riválisai eközben mind bejutottak a Q2-be – igaz, Yann Ehrlacher motorcsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott, így a második helyett csak a hetedik pozícióból indulhatott, míg a legközelebbi üldöző, Rob Huff még Sydney-ből cipelt magával egy egyhelyes hátrasorolást, így ő a nyolcadik startkockából vághatott neki az első futamnak.

tcr-michelisz-hyundai-bathurst



A pole-t a TCR Australia menője, Tony D’Alberto kaparintotta meg, a startnál viszont egyből elbukta a vezetést: Santiago Urrutia tört az élre a Lynk & Cóval, míg a második helyre Nestor Girolami jött fel a Hondával. A World Tour esélyesei közül Mikel Azcona a negyedik, Ehrlacher az ötödik, Huff a nyolcadik helyen teljesítette az első kört, Michelisz viszont veszített egy pozíciót, a 12. pozícióban tanyázott a verseny elején.

A legnagyobb csatákat a helyi versenyzők produkálták a mezőny sűrűjében, de Michelisz is bemutatott egy merész előzést Zac Souter ellen. Nem sokkal később pedig még egy helyet feljött a magyar pilóta, csapattársa, Azcona Hyundaijának jobb eleje ugyanis megsérült, így visszaesett a spanyol – sőt, végül a bokszba sem tudott visszaevickélni a WTCR tavalyi bajnoka, emiatt pedig beküldték a safety cart.

Az utolsó két körre újraindították a mezőnyt, de változás már nem történt: Urrutia győzött (ő lett az első triplázó 2023-ban) Girolami és D’Alberto előtt. A Világsorozat favoritjai közül Ehrlacher végzett a legelőkelőbb helyen, konkrétan a negyediken, de Huff is örülhetett, hiszen hatodik helyezésének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán. Michelisz tizedikként zárt, így a Huff mellett Ehrlacher is megelőzte egyetlen ponttal (a brit héttel vezet most előtte), viszont ez az eredmény azt is jelenti, hogy a BRC Hyundai magyarja a pole-ból startolhat majd a fordított rajtrácsos második futamon – amely vasárnap hajnali 2:50-kor rajtol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: