DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Michelisz második az utolsó sydney-i futamon, továbbra is vezet

Dobogóval zárta a TCR World Tour első ausztrál fordulóját a Hyundai magyarja, ám mivel Rob Huff győzött, így is egy pontra olvadt az előnye a tabellán.

A pénteki elsőhöz hasonlóan a harmadik, egyben utolsó futamra is villanyfényes körülmények között került sor szombaton a TCR Világsorozat sydney-i fordulóján. A rajtrács a TCR Australia szabályainak megfelelően a hétvégén addig szerzett pontok alapján állt össze, ezek alapján Michelisz Norbert a negyedik helyről várhatta a piros lámpák kialvását.

Bár a BRC Hyundai pilótája nem indult el a legjobban, mégis nyert egy pozíciót az első kanyarok kavarodása után, köszönhetően Aaron Cameron és Frederic Vervisch ütközésének és kisodródásának. Michelisz így harmadikként fordult el Rob Huff és a helyi menő Will Brown mögött. Az első két futamot megnyerő Brown azonban kiugrott a rajtnál, amiért öt másodperces büntetést kapott.

tcr-michelisz-sydney-3



Az élbolyban nem is történt változás: Huff könnyedén behúzta a győzelmet, Brown pedig hiába jött be másodiknak, a büntetése miatt Michelisz elé került, így a magyar versenyző második hellyel zárta az első ausztrál hétvégét.

Viszont Huff diadalával a brit egyetlen pontra megközelítette Norbit a bajnoki tabellán. A többi kihívó hátránya azonban nőtt: a csapattárs Mikel Azcona elképesztően kemény védekezése révén Yann Ehrlacher csak hetedik lett, így a francia lemaradása 21 pontra hízott Michelisszel szemben, míg a spanyol hyundai-os már 38 egységnyire van honfitársunktól.

A szezon a jövő hétvégén folytatódik a legendás bathursti pályán, majd rögtön utána következik a makaói évadzáró. A harmadik sydney-i futam itt nézhető vissza:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: