DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Latvala repült az élre a finn ugratókon

A Finn Rali pénteki napján közel 160 kilométer, kilenc gyorsasági szakasz, több száz ugrató és tiltáson való száguldás várt a rali-világbajnokság mezőnyére. Egy repülő finn az élen, míg többen már elszálltak!

Rendkívül izgalmasan alakult a WRC leggyorsabb ralijának második napja a Jyvaskyla környéki legendás pályákon, hiszen a nap folyamán háromszor is változott az éllovas kiléte. A nap első gyorsaságiján Kris Meeke vette át a vezetést a Citroennel a tegnapi leggyorsabb Sebastien Ogier-től, de a Volkswagen vb-címvédő franciája a következő gyorson nyomban visszaállt az élre.



A legendás Ouninpohja szakaszon, ahol több mint 70 ugratót teljesít a mezőny, a helyi menő, Jari-Matti Latvala röpült át a leggyorsabban, ami a VW finn ászának immár a 400. szakaszgyőzelmét jelentette WRC-pályafutása során. Hab a tortán, hogy ezzel a vezetést is átvette, amit a nap végéig már ki sem engedett a kezéből, így a szombati 131 kilométernek ő vághat neki az élről.

Ami a kiesőket illeti, Robert Kubica generátor-meghibásodás miatt adta fel a versenyt, míg Hayden Paddon és Andreas Mikkelsen nagyobb anyagi kárt okoztak csapatuknak azzal, hogy totálkárosra történt a Hyundait, illetve a VW-t. Az új-zélandi az erdőbe ment be fát vágni, de fejszét nem vitt magával, csak az i20-ast, míg a norvég egy látványos bukfenccel szórakoztatta a nagyérdeműt – nem mintha így tervezte volna… Ő holnap sem tudja folytatni a versenyt, annyira összetört a Polo WRC. 

A Finn Rali állása a második nap végén: 1. Latvala (VW): 1:16:19.2, 2. Ogier (VW): +2.6, 3. Meeke (DS 3): +24, 4. Ostberg (DS 3): +34.1, 5. Neuville (Hyundai): +1:49.6

Paddon totálkárosra törte a Hyundait
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: