Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. június 5. péntek

Rali

Turán Friciék autója volt a legjobb a virtuális térben

Az Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, Bagaméri László páros Volkswagen Polo GTI R5-ös versenyautójával induló ifjabb Szabó Zoltán nyerte a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) által szervezett ERally Országos Bajnokság küzdelmeit az R5-ös kategóriában.

részletek

Tim Gábor nyerte a Magyar Erally Országos Bajnokságot R2-ben

Tim Gábor 2018-ban és 2019-ben is lemaradt a Rally2 bajnoki címéről, főként a sorozatos műszaki hibák miatt. Azonban ami a valóságban nem sikerült, összejött a virtuális térben. A többszörös bajnok pilóta megnyerte az MNASZ által kiírt Magyar ERally Országos Bajnokság R2-es kategóriáját.

részletek

Világbajnoki menő nyerte a virtuális BuildIT Miskolc Ralit

Több, mint 650 indulóval elkezdődött a 8 fordulósra tervezett Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2020. Magyarországon egyedülálló módon licenszes versenyzőkkel, amatőr pilótákkal, a média képviselőivel, szerelőkkel és navigátorokkal tudják összemérni tudásukat a raliért rajongók, akik talán a szimulátorok világában nagyobb rutinnal bírnak. A sorozatban külön kategóriákban és összetettben is megtalálja magának mindenki a vetélytársát. Az első futam BuildIT Miskolc Rali néven április harmadik hétvégéjén került megrendezésre, abban az időpontban, ahogy a vírusmentes naptártervezetben a valódi Miskolc Rali is szerepelt volna. A versenyt az a Suborits Péter nyerte, aki az eSport hivatalos WRC futamainak már három éve állandó döntőse, és aki most a bajnokság kedvéért ült át ebbe a játékba.

részletek

Maszkokkal segít a Gulf Racing Hungary csapata

Amíg nincs versenyzés, a csapat speciális, antibakteriális maszkokat biztosít a rászorulók számára Balla Mihály országgyűlési képviselőn keresztül.

részletek

Inter Europe Team: Rajtra várva

A csapatfőnök László István azok közé tartozik, akik már megmozgathatták az autójukat 2020-ban – Kunmadarason próbálgatták a Lancer határait. A dekoráció elkészült, már csak futamok kellenének…

részletek

Hadik: Kísérletezés Horvátországban

Március elején Horvátországban állt rajthoz Hadik András és Kertész Krisztián, egyelőre ennyivel mindenképpen előrébb vannak a magyar mezőny nagy részéhez képest. A pilóta szerint próbálgatták az MkII-es Ford Fiestát, de még lesz vele munka.

részletek

Csak a főpróba volt meg

A magyar raliszezon sok más eseménnyel együtt egyelőre tolódik a koronavírus miatt, március elején viszont a Kumrovec Ralit még megrendezték Horvátországban. Az eseményen több magyar páros is rajthoz állt, köztük az újra „összeülő" Bodolai László–Popovics László duó.

részletek

Az R5-ösök titkai

Már a tavalyi szezonban is közel húsz darab R5-ös autó versenyzett a hazai ralipályákon, idén ez a szám akár tovább is nőhet. De hogyan is működik és mennyibe kerül a hazai ralisport csúcskategóriája? Topp Zoltánnal, a Topp-Cars alapítójával és tulajdonosával beszélgettünk.

részletek

Herczig Norbert bízik benne, hogy idén még versenyautóba ülhet

Önkéntes karanténban várja a koronavírus-járvány végét Herczig Norbert. A négyszeres abszolút magyar ralibajnok versenyző az újonnan indult interjús Youtube csatorna, a “roomnews” első adásában Kőváry Anettnek elmondta: a bizonytalanságot viseli legnehezebben a jelenlegi helyzetben.

részletek

Citroen Rally Team Hungary 2020 – Most Egerben kellene lennünk!

Túl volt az első tesztjén február végén a Lukács Csucsu Kornél – Tóth Imre páros, akiknek idén a Citroen Racing és a TRT Europe Kft. szolgáltatja versenyautóját, egy Citroen C3R5-öt. A fiatal tehetség és a rutinos navigátor ma már túl lenne az egri futam pályabejárásán és készülne a hétvégi versenyre… Mint tudjuk, sajnos a koronavírus járvány miatti kormánydöntésnek megfelelően az Autósport Szövetség és a rendező is felelősségteljesen a verseny elhalasztása mellett döntött. A Citroen Rally Team teljes csapata azt kívánja minden szurkolójának, hogy vigyázzanak szeretteikre és maradjanak otthon!

részletek

Herczigék is később kezdik a szezont

A pilóta számára nehéz elfogadni, hogy sokára lesz csak verseny, de egyelőre nincs mit tenni. Szezonfelvezető interjú Herczig Norberttel, az ERC-n induló magyar versenyzővel.

részletek

WRC: Ogier nyert, törölték a futam végét

A rali-vb megtartotta idei harmadik futamát is, de az utolsó napot végül már inkább mégis kivették a programból. Sebastien Ogier nyert a világbajnok előtt, egy Ford is dobogóra állhatott.

részletek
Olvastad már?