DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 8. csütörtök
Hírösszefoglaló

Új csapat, Senna, futamtörlés – pénteki F1-es hírek

Még ma is számos hír bukkant fel az imolai hétvége kapcsán, érdekes nyilatkozatok érkeztek a Red Bulltól és a Red Bullról, de írhattunk Sennáról és Schumacherről is – ezek voltak a péntek sztorijai.

Természetesen továbbra is fontos téma az autósportos sajtóban az imolai versenyhétvége törlése, mely kapcsán megerősítették azt, amiről a Formula utazó tudósítója, Mészáros Sándor már korábban beszámolt: a Magyar Nagydíjon tesztelik az új időmérős formátumot, melyet az elmaradt imolai hétvégére terveztek.

Szintén Imolához kapcsolódó hír volt, hogy az F1 komoly támogatást nyújt a katasztrófa érintettjeinek, egy expilóta nagy vihart kavart egy szerencsétlen tweettel, Yuki Tsunodáról nagyon szép történet látott napvilágot, volt csapattársa pedig fellélegezhetett a potenciális eltiltást illetően – habár aligha ezen az áron szeretett volna megkönnyebbülni…

KépA Ferrari háza táján továbbra sem az optimizmus uralkodik: a tavalyi relatíve jó teljesítmény után nagyon keserűen vették tudomásul az idei erőviszonyokat, de Carlos Sainz egy apró pozitívumot is talált az idei autóban. Az Aston Martinnál eközben annak örülnek, hogy a Mercedesszel remek partnerkapcsolatot élveznek, a Red Bull pedig az AlphaTaurival való együttműködését erősítette meg.

A Milton Keynes-iek csapatfőnöke, Christian Horner a versenynaptár bővítéséről elmélkedett, világbajnok pilótája, Max Verstappen felkerült a világ legjobban kereső fiatal sportolói közé, s az is az energiaitalosokhoz kapcsolódó hír, hogy Ralf Schumacher újra kinyilatkoztatott: elmondása szerint Helmut Marko személyes okok miatt nem vitte az AlphaTaurihoz unokaöccsét, Micket. Ha már a mostanában sokat nyilatkozó Ralf Schumacher: az expilóta édesapjukról is szólt pár szót, legendás bátyját pedig Fernando Alonsóval hasonlította össze David Coulthard.

f1-mick-schumacher-2023

Eddie Jordan roppant izgalmas történetet osztott meg Ayrton Sennáról: hogyan kerülhetett volna a Jordanhez a brazil legenda? A McLaren első embere úgy nyilatkozott, hogy szerinte az övék a legjobb versenyzőpáros, Valtteri Bottas megpróbál a bajban lévő finn versenypálya segítségére sietni, s arról is ma számolhattunk be, hogy nyilatkozott az ázsiai F1-es csapat indítására készülő Calvin Lo, aki a Gyöngy-folyó deltájában tervezi az istállót létrehozni.

Ami az F1-en kívüli világot illeti: a MotoGP világbajnoki címvédője tisztázta megosztó nyilatkozatát, melyet elmondása szerint kiragadtak a kontextusból – a Formula Motocastben egyébként nemrég arról esett szó, hogy ki lehet majd Francesco Bagnaia fő kihívója. Eközben Amerikában zajlanak az Indy 500 edzései, ahonnan egy hajmeresztő videót tehettünk közzé, Romain Grosjean pedig egy érdekes nyilatkozatot tett: miszerint csapattársként „nem volt éppen a legjobb fej”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: