DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Gyöngy-folyó deltájában indulhat F1-es csapat

Dél-Kína leggazdagabb régiója lehet az F1-be érkező új istállók egyikének a központja – a háttérben egy Schumacher-rajongó hongkongi milliárdossal.

A Williamsszel jelenleg is kapcsolatban álló hongkongi milliárdos, Calvin Lo már korábban is egyértelmű utalást tett arra, hogy szeretne egy ázsiai csapatot a királykategóriába segíteni a jelenlegi mezőnybővítési szakaszban, most pedig az Independentnek nyilatkozva nem csupán megerősítette ezt a szándékát, de azt is elmondta, miért érzi úgy, hogy a sportágnak szüksége van új istállókra – melyek egyike reményei szerint az ő támogatásával érkezhet meg a szériába:

calvin-lo-2



„Jelenleg is komoly egyeztetéseket folytatok arról, hogyan vehetnék részt a sportágban, több ajánlat is van előttem” – mondta a 45 esztendős kanadai születésű üzletember. „Az F1-nek több csapatra van szüksége, mert túl sok a tehetség a motorsportban ahhoz, hogy ne legyen több istálló” – tette hozzá Lo, akit elmondása szerint nem aggasztja, hogy milyen komoly összeget kell befektetni egy új alakulat tető alá hozásához, inkább egy másik szempont a kulcsfontosságú:

„Nem az a nehéz, hogy pénzt rakj egy csapatba, hanem a fenntarthatóság biztosítása, hiszen egyébként mindenki számára kínossá válik a helyzet. Ez még egy jól bevált társasággal is nagyon bonyolult, a szponzorációt és az egyéb részleteket is tekintve. Viszont a világnak ezen a részén rengeteg potenciál van, és ez nagyon előnyös lenne az ázsiai közösség és az F1 gazdasága számára is” – folytatta az F1-be elmondása szerint Michael Schumachert látva beleszerető Lo.

hongkong

Az üzletember a többek között Hongkongot, Kantont, Makaót és Csuhajt is magába foglaló Gyöngy-folyó deltában képzeli el az új ázsiai csapat központját, mely Dél-Kína leggazdagabb régiója: „Ha az F1 tényleg globális akar lenni, nem feledkezhetünk meg a világnak erről a részéről. Vannak versenyek, de nem elég nagy a térnyerés, és ez így pazarlás. Szeretnék egy ázsiai csapatot, melynek bázisa a Gyöngy-folyó deltájában található. Az első pár szezon kemény lenne, de fontos, hogy a sport nagyobb nyilvánosságot és figyelmet kapjon itt.”

Nem magát akarja mutogatni

A nagyratörő tervei között F1-es akadémiáról is gondolkodó Lo azt is aláhúzta, hogy rejtőzködő életvitelén a jövőben sem akar változtatni, még akkor sem, ha csapata lesz a királykategóriában. „Ha megérkezek az F1-be, akkor sem fognak látni. Ez nem az én stílusom, ami részben a fő tevékenységemmel, az ügyfelekkel való munkámmal is összefügg. Szerintem minél gazdagabb vagy, annál kevésbé hivalkodsz vele. Jó, persze néhány megteszik ezt, de a legtöbben nem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: