Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 17. péntek

Kína

Alpine: Nekünk van kínai versenyzőnk, másik nem lesz

Ha szeretné az F1 megtenni a következő nagy lépést a kínai piac meghódítására és helyi versenyzővel bővíteni a mezőnyt, akkor az Alpine önmagát ajánlja: szerintük évtizedekig nem lesz jobb opció Guanyu Zhounál.

részletek

Egy Le Mans-győztes, aki egy éve nem járt otthon és találkozott párjával

Az LMP2-es Richard Bradley története szélsőséges példája annak, hogyan keserítheti meg egy autóversenyző életét a világjárvány. A Kínában élő versenyző tavaly februárban látta utoljára párját.

részletek

Az ausztrálok már az idénynyitó törlését sem zárják ki

Minden helyzetre igyekeznek felkészülni az ausztrál hatóságok a megállíthatatlan koronavírus terjedésével kapcsolatban. Súlyos esetben az idénynyitó nagydíj törlése is elképzelhető.

részletek

Nincs sok esély a Kínai Nagydíj pótlására

Chase Carey szavai alapján az F1 mindent megtesz azért, hogy megrendezhessék a futamot egy későbbi időpontban, de a versenynaptár telített és fogalmuk sincs, hogy mikorra tervezhetnek már Kínával.

részletek

Év végére halaszthatják a Kínai Nagydíjat

A koronavírus miatt veszélybe került versenyhétvégét csak végső esetben törölné az F1, előbb megpróbálják átszervezni egy másik időpontra. Felmerült, hogy szezonzáró lehet belőle.

részletek

Az FIA lépésre készen figyeli a koronavírust

Továbbra is korai beszélni arról, elmarad-e Kínai Nagydíj, az FIA azonban már állást foglalt a járvánnyal kapcsolatban: vezető orvosprofesszora figyeli a helyzetet. Az F1 naptárában áprilisban, a Formula-E menetrendjében márciusban szerepel Kína.

részletek

Muller nyert, Michelisz 4., karnyújtásnyira az összetett elsőség

Miután ő végzett legelőrébb a kínai WTCR-hétvége szombati időmérőjén az összes rivális közül, Michelisz Norbertnek jó esélye volt, hogy akár még a bajnoki éllovas Esteban Guerrierire is komoly nyomást helyezzen.

részletek

Idén először Muller a pole-ban, Michelisz 4.

Bár nem ő indulhat az élről, jól alakult Michelisz számára a ningbói WTCR-hétvége szombat hajnali időmérője: a magyar a 4. helyről rajtolhat, megelőzve minden összetett riválisát, köztük Esteban Guerrierit is. Yvan Muller idén először indulhat pole-ból.

részletek

A Volkswagen rekordkísérlete kíséri a márka elektromos offenzíváját

A Tianmen hegység sok szállal kötődik a kínai mitológiához. Az ország déli részén található, 1 519 méter magas hegyről úgy hitték, hogy a mennyországba vezet. Éppen ezért a Volkswagen projektje – amely során a tisztán elektromos ID.R modell rekordidő alatt teljesíti a csúcshoz vezető, nem kevesebb, mint 99 kanyarból álló, közel tizenegy kilométeres utat – szimbolikus jelentőséggel bír. A nulla károsanyag-kibocsátással üzemelő ID.R látványos útja kíséri ugyanis a Volkswagen márka átfogó elektromobilitási offenzíváját Kínában.

részletek

A kínai, aki minden nyelven megvenné a Raikkönen-könyvet

A 30 éves kínai Kimi-rajongó, Long Yiru egy-egy stresszesebb napon arra szokott gondolni, Kiminek sokkal több terhet kell viselnie az életben, mint neki.

részletek

Hat kínai város rendezne utcai nagydíjat

Akárcsak az USA-ban, a Liberty Media Kínában is két versenyt tartana, melyek közül a második városi pályán lenne. Nagy érdeklődés mellett megkezdődik a kiválasztási folyamat.

részletek

Amiről hallani sem akart Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönent nemcsak a pályán érdemes követni. A hívek nagy örömére azon kívül is mindig történik vele valami utánozhatatlanul egyedi, és ez nem volt máshogy Kínában sem.

részletek
Olvastad már?