DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Senna a Jordan feléért igazolhatott volna oda

Versenyzőként és tulajdonosként vállalhatott volna szerepet Ayrton Senna a Jordan csapatban – erről folytattak tárgyalásokat annak idején Eddie Jordannel.

Eddie Jordanre mindig lehet számítani, ha egy érdekes nyilatkozatot szeretnénk hallani akár az F1 jelenéről, akár a sportág múltjáról – ezúttal az utóbbiak között bukkant fel egy különösen izgalmas történet: hogyan lehetett volna Ayrton Senna a Jordan istálló versenyzője és résztulajdonosa?

Mint az ír csapatvezető elmesélte, mielőtt a háromszoros világbajnok aláírta a végzetesnek bizonyuló Williams-szerződést, megpróbálta a Jordanhez csábítani a McLarenből kiábrándult brazilt, méghozzá egy egészen különleges ajánlattal: „Ha hiszik, ha nem, a csapat felét felajánlottam neki ingyen cserébe azért, hogy jöjjön el a Jordanhez versenyezni. Viszont utána is maradnia kellett volna tulajdonosként, mert úgy gondoltam, hogy Sennával a csapatban az istálló értéke legalább a kétszeresére nő.”

senna



„Szóval más szavakkal, visszajött volna az a fél, amit elveszítettem, és ezt egy remek húzásnak gondoltam” – idézte fel Jordan a Formula for Success podcastben. „Ezzel megszereztem volna egy Senna-szintű srácot az autómba, a csapat értéke és elismertsége, valamint a szponzori bevételek elképesztő mértékben megnőttek volna. Mindig kedveltem Ayrtont, ennek össze kellett volna jönnie, de hirtelen meghalt…”

„Na most nem azt mondom, hogy ezt megcsinálta volna, de nagyon messzire jutottunk a tárgyalásokkal azt illetően, hogy mit szeretne csinálni” – tette hozzá a legendás csapatfőnök. „Szeretett volna egy csapatot magának, és én lehetőséget adtam neki erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: