Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 24. szerda

Senna

Hamilton: Senna is egyedül állt a rendszerrel szemben, akárcsak én

Rámutatott egy hasonlóságra példaképe és saját pályafutásában a hétszeres bajnok. Felidézte, amikor George Floyd halála eszébe juttatta, egykor egy kis részt ő is kapott az erőszakból.

részletek

Podcast: Visszatérés Imolába

Tizennégy évvel az utolsó San Marinó-i Nagydíj, valamint napra pontosan 26 és fél évvel Ayrton Senna halála után ismét F1-es futamot rendeznek Imolában – száguldó riporterünk a helyszínről jelentkezik.

részletek

Ex-McLaren-főnök: Lewis és Ayrton a legjobb

Martin Whitmarsh szerint ők ketten voltak azok, akiket körüllengett egy különleges aura. A wokingiak egykori csapatvezetője azt is elmondta, miért nem tudott soha azonosulni Schumacherrel.

részletek

Berger számára még mindig Senna a legjobb

Szerette volna, ha Schumacher még sokáig a legeredményesebb marad, és messzemenőkig elismeri Hamiltont is, de az osztrák ex-F1-es továbbra is egykori csapattársát tartja az etalonnak.

részletek

Drámasorozatot készít Sennáról a Netflix

A nyolc részből álló szériáról egyelőre csak néhány részlet ismert: köztük az, hogy a brazil ikon családja részt vesz a projektben, így Ayrton Senna szülőházában is forgat a stáb.

részletek

Prost: Hihetetlen, amit Lewis elért

A négyszeres F1-es világbajnok francia szerint az emberek sokszor nem is észlelik, milyen teljesítményt nyújt a brit klasszis, akit szerinte Schumacherrel össze lehet vetni, Sennával viszont nem.

részletek

Brawn megvédte az F1 nagy port kavaró listáját

Hogy Ayrton Sennát látják a leggyorsabbnak, az még rendben is lenne, de a lista többi részével azért lehet vitatkozni, ahogy sokan meg is tették. Ross Brawn azonban elmagyarázta a dolgot.

részletek

Az F1 megnevezte a valaha volt leggyorsabb pilótát

Ki a valaha volt leggyorsabb pilóta? A kérdés, melyre mindig választ akarunk kapni, de igazán releváns összehasonlítási alap nem létezik. Az F1 és az AWS egy algoritmus segítségével probált meg közelebb kerülni az igazsághoz.

részletek

Retro – Az utolsó nagydíj Schumacher nélkül

Az Ayrton Senna győzelmét hozó 6. Magyar Nagydíj 1991. augusztus 11-én elsősorban azért vonult be az F1 történetébe, mert ez volt az utolsó verseny Michael Schumacher bemutatkozása előtt. Elődjéé lett a leggyorsabb kör.

részletek

F1-Archív: Lezárul Senna apasági tesztje

Nem fognak V8-as autók V6-osok ellen versenyezni, Senna apasági tesztje eredménnyel zárult, Schumacher nem tér vissza, a világbajnokok Montoya mellett állnak. Augusztus 11. hírei az elmúlt bő 20 évben.

részletek

Megelőzni Ayrton Sennát – nehéz mutatvány!

A háromszoros világbajnok Nelson Piquet sajátos stílusában idézte fel az előzést, amely eldöntötte az első Magyar Nagydíjat – és azt is elárulta, mit mondott a dobogón a legyőzött Ayrton Sennának.

részletek

Retro – A legnagyobb autóversenyző

1995-ben ezen a napon hunyt el a sokak által minden idők legnagyobb autóversenyzőjének tartott ötszörös F1-es bajnok Juan Manuel Fangio – a Maestro alakját általa mondott és róla szóló szavakkal idézzük meg.

részletek
Olvastad már?