DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

Senna

Retro – Aki azonnal felbosszantotta Sennát

Az F1 legsikeresebb pilótája tőle tartott a legjobban, és bár korán visszavonult, munkája mégsem érződött befejezetlennek. 1968-ban ezen a napon született Mika Hakkinen.

részletek

Retro – Egy német az esőben: Schumacher első győzelme

Az F1-es rekordok könyvében új fejezet nyílt az összesen 91 diadalt számláló Schumacher győzelmével, de Ayrton Senna hőstettéről is emlékezetes maradt a '92-es belgiumi hétvége.

részletek

Retro – Az utolsó nagydíj Schumacher nélkül

Az Ayrton Senna győzelmét hozó 6. Magyar Nagydíj 1991. augusztus 11-én elsősorban azért vonult be az F1 történetébe, mert ez volt az utolsó verseny Michael Schumacher bemutatkozása előtt. Elődjéé lett a leggyorsabb kör.

részletek

F1-Archív: Lezárul Senna apasági tesztje

Nem fognak V8-as autók V6-osok ellen versenyezni, Senna apasági tesztje eredménnyel zárult, Schumacher nem tér vissza, a világbajnokok Montoya mellett állnak. Augusztus 11. hírei az elmúlt bő 20 évben.

részletek

Senna helyére ülhetett volna, visszavonult

Ayrton Senna tragikus halálát követően Riccardo Patresének ajánlották fel a 2-es rajtszámú Williamst, de végül úgy döntött, nem vállalja a kockázatot.

részletek

Retro – A legnagyobb autóversenyző

1995-ben ezen a napon hunyt el a sokak által minden idők legnagyobb autóversenyzőjének tartott ötszörös F1-es bajnok Juan Manuel Fangio – a Maestro alakját általa mondott és róla szóló szavakkal idézzük meg.

részletek

Retro – Senna defekttel együtt is nyert

1986-ban ezen a napon, az USA Nagydíjon Ayrton Senna sok felejthetetlen győzelme közül is az egyik legnagyobbat szerezte Detroitban.

részletek

Verstappen: A következő cél a 200!

Jelentős mérföldkőhöz ért vasárnap a Red Bull az F1-ben – de maga a holland is utolért egy legendát, amire büszke ugyan, de reméli, nem áll meg itt.

részletek

Új csapat, Senna, futamtörlés – pénteki F1-es hírek

Még ma is számos hír bukkant fel az imolai hétvége kapcsán, érdekes nyilatkozatok érkeztek a Red Bulltól és a Red Bullról, de írhattunk Sennáról és Schumacherről is – ezek voltak a péntek sztorijai.

részletek

Senna a Jordan feléért igazolhatott volna oda

Versenyzőként és tulajdonosként vállalhatott volna szerepet Ayrton Senna a Jordan csapatban – erről folytattak tárgyalásokat annak idején Eddie Jordannel.

részletek

Senna-évforduló, Russell nem vár bocsánatot – hétfői F1-es hírek

A brit sajtó szerint Newey aláírta új szerződését a Red Bull-lal, Hamilton bosszús, Piastri betegen versenyzett Bakuban. Ezek voltak a hírek május 1-jén.

részletek

A McLaren fénykorát idézi az idei Red Bull

1988-hoz hasonlóan 2023-ban is kiemelkedik egy konstruktőr az F1-es mezőnyből, Senna és Prost legendás küzdelmének megismétlésében azonban ne reménykedjünk – véli az expilóta.

részletek