Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 21. kedd

Senna

Bottast Hamilton miatt becsülik le?

Mika Hakkinen úgy véli, Valtteri Bottas jóval több tiszteletet érdemelne a Mercedestől és a rajongóktól is. Ő maga a saját bőrén is tapasztalta régen, milyen nehéz is egy szupersztár oldalán versenyezni.

részletek

F1-Archív: Lezárul Senna apasági tesztje

Nem fognak V8-as autók V6-osok ellen versenyezni, Senna apasági tesztje eredménnyel zárult, Schumacher nem tér vissza, a világbajnokok Montoya mellett állnak. Augusztus 11. hírei az elmúlt bő 20 évben.

részletek

Hill: A versenyzők nem használhatják fegyverként az autójukat

Az 1996-os világbajnok megérti, hogy az utóbbi időben miért osztott ki a versenybíróság több vitatott büntetést is. Minden pilóta tisztában van vele, hogy versenyautója egy fegyver is egyben.

részletek

Ricciardót elvarázsolta Senna autója

Sűrű hetet tudhat maga mögött Daniel Ricciardo, aki amellett, hogy csütörtökön megcsodálhatta a 2022-es F1-esek prototípusát, előző hétvégén Ayrton Senna 1990-es világbajnok autóját is kipróbálhatta.

részletek

Utoljára Sennával aratott a Honda zsinórban ennyi győzelmet

Négy éve még kinevették a japán gyártót, most futószalagon szállítja a győzelmeket Max Verstappen vezérletével. Ayrton Senna óta nem láthattunk ilyen mértékű Honda-sikersorozatot.

részletek

Sennához hasonlította Verstappent a Honda-főnök

Masashi Yamamoto szerint a fiatal holland stílusa hasonlít a legendás háromszoros világbajnokéra. A Honda-főnök nem lepődne meg, ha Verstappen megdöntené a brazil monacói győzelmi rekordját.

részletek

Jordan Schumacher elé sorolja Hamiltont

A volt F1-es csapatfőnök nehezen ugyan, de a brit mellett tette le a voksát a GOAT-vitában: elmondása szerint mindenekelőtt azért, mert az ő sikereit nem árnyékolják be botrányok és csalás gyanúja.

részletek

F1-Archív: Marad-e 2007-ben Schumacher?

A hétszeres világbajnok jövőjéről beszélt Montezemolo, Bottas megszerezte első futamgyőzelmét, betiltották a futam közbeni tankolást, Button pedig Ladát vezetett Zsámbékon: ezek voltak április 30. fontos és érdekes F1-es hírei az évek során.

részletek

Ki lenne a legsikeresebb, ha 70 éve ugyanez a pontrendszer élt volna?

Rendkívül nehéz összehasonlítani a különböző korokban versenyző remek pilótákat, de mégis érdekes kép rajzolódik ki, ha a jelenlegi rendszer szerint számítjuk a pontokat 1950 óta.

részletek

Ha Ecclestone lenne a főnöke, nem harcolna Hamiltonért

Bernie Ecclestone elképedve figyeli a huzavonát a Mercedes és Lewis Hamilton között a leendő szerződés aláírásával kapcsolatban. Az egykori vezér szerint a brit pilóta is simán pótolható.

részletek

Hamilton: Senna is egyedül állt a rendszerrel szemben, akárcsak én

Rámutatott egy hasonlóságra példaképe és saját pályafutásában a hétszeres bajnok. Felidézte, amikor George Floyd halála eszébe juttatta, egykor egy kis részt ő is kapott az erőszakból.

részletek

Podcast: Visszatérés Imolába

Tizennégy évvel az utolsó San Marinó-i Nagydíj, valamint napra pontosan 26 és fél évvel Ayrton Senna halála után ismét F1-es futamot rendeznek Imolában – száguldó riporterünk a helyszínről jelentkezik.

részletek
Olvastad már?