Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 19. szerda

Senna

Alesi: Senna gyorsabb volt, mint Schumacher

Jean Alesinek megadatott, hogy éveken keresztül mindkét zseni ellen küzdhetett. Michael Schumacher tudását és eredményeit nem vitatja el, ám úgy gondolja, Ayrton Senna volt a leggyorsabb.

részletek

Megjelent az Ayrton Senna-mobilapplikáció

A legendás brazil pilóta halálának 25. évfordulójára az Ayrton Senna Alapítvány kiadta a Senna 360 appot, amelynek segítségével visszautazhatunk az időben és akár a háromszoros világbajnok sisakjába is belebújhatunk.

részletek

Vettel Senna és Schumacher ellen csatázna

Sebastian Vettel már a modern Formula-1 négyszeres világbajnoka, mégis rajongója a néhány évtizeddel ezelőtti technológiának, amikor több múlt a pilótán és nehéz volt vezetni az autókat.

részletek

Hill: Senna már az őrület határát súrolta

Damon Hill volt Ayrton Senna csapattársa a Williamsnél a tragikus, 1994-es esztendőben. Az akkor még majdnem újoncnak számító brit közelről figyelhette a brazilt, akit alaposan ki is ismert.

részletek

Williams nem töri meg hallgatását Sennáról

Huszonöt évvel a tragédiát követően sem beszél Ayrton Senna haláláról Frank Williams. Az akkori csapatvezető nagyon kedvelte a brazilt, de az imolai balesetről soha nem mond semmit.

részletek

Amiért Todt nemet mondott Sennának

A tragikus 1994-es évet Ayrton Senna Ferrari-versenyzőként is megkezdhette volna. Jean Todt felidézte a tárgyalást, amelyet a brazil világbajnokkal folytatott 1993 őszén, valamint elmondta, miért hiúsult meg a megegyezés. A következő versenyen fordulat történt a pilótapiacon, Senna pedig a Williamsnél kötött ki.

részletek

Berger: Eleinte úgy tudtuk, Senna megúszta

Huszonöt évvel ezelőtt, a tragikus imolai hétvége örökre megváltoztatta a Formula-1-et. Roland Ratzenberger után Ayrton Senna is életét vesztette, legjobb barátja ráadásul úgy tudta, jól van.

részletek

F2, Prost és Senna is lesz az F1 2019-ben

A hivatalos Formula-1-es játék fejlesztője, a Codemasters bejelentette, hogy az F1 2019-ben helyet kapott a Formula-2-es bajnokság is, mindemellett pedig Sennával és Prosttal is versenyezhetünk majd.

részletek

Hamilton: Senna egy elérhetetlen hős számunkra

Az ötszörös világbajnok megtisztelőnek érzi, hogy Ayrton Sennával emlegetik egy lapon, de szerinte mindenki csak álmodozhat arról, hogy versenyzőként azon a szinten ismerjék el, mint a néhai brazilt.

részletek

Prost: Utálom a Senna-filmet

2010-ben Ayrton Senna és Alain Prost kiváló versengéséről mutattak be egy filmet, ami azonban cseppet sem tetszik a négyszeres világbajnok franciának, mivel szerinte rossznak állítják be őt.

részletek

Hamilton az első Senna súlycsoportjában

A háromszoros világbajnok egykori csapattársa, Gerhard Berger mondja ezt, aki sok nagy versenyzőt látott, de kitart amellett, hogy a brazil mindnél jobb. Korábban sem Prostot, sem Schumachert nem sorolta Senna kategóriájába.

részletek

Senna-szoborral gazdagodik a Vatikáni Múzeum

Személyesen Ferenc pápának adják át azt az Ayrton Sennáról készült mellszobrot, amelyet a legendás pilóta unokahúga készített, és amely a továbbiakban a teokratikus állam múzeumában lesz megcsodálható.

részletek
Olvastad már?